Cieknie lekko olej prawdopodobnie z turbo.audi a4 ajm

10 Sie 2012, 21:18

mam taki problem poniewaz jak zostawie auto na asfalcie i odjade za 30 minut zostaje troche oleju na asfalcie po prawej stronie. Prawdopodobnie cieknie spod turbo miedzy czescia zimna a goraca. jak to naprawic i w czym moze byc problem? samochod nie traci na mocy itd.prosze o pomoc.

poczytałem troche i odkreciłem wąż co wychodzi z turbiny do filtra i jest w nim troche oleju. porobiłem zdjecia.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Spływ olejowy by tak zarzygał miedzy cześcią gorąca a zimną ? w rurze do filtra nie bylo tak ze olej kapał tylko jak wsadziłem palce to bylo troche tego oleju na nich. help :)
jarek882
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Audi a4 b5 1,9 tdi ajm 116km

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    VERVA Street Racing - Top Gear Live / relacja
    VERVA Street Racing wraz z polskim debiutem jednego z najpopularniejszych spektakli motoryzacyjnych na świecie Top Gear Live zelektryzowała niemal 60 tys. zgromadzonych na Stadionie Narodowym w Warszawie. Brytyjski show jeszcze ...