Cieknie paliwo

02 Gru 2017, 23:10

Witam

Posiadam samochód Opela Astra G, 2003 rok, hatchback 1,8 125KM.

Właśnie wróciłem po 2msc pracy zagranicą, auto ogólnie nie było jeżdżone tylko tzw. "przepalane" przez rodziców. Dlatego od razu zabrałem sie do roboty i wziąłem je na przejażdżkę, zrobiłem koło 100km i odstawiają auto po blok zauważyłem ślady na drodze, okazało się że to paliwo. Spojrzałem pod spód auta i zauważyłem spocony baku i jak z niego kapie.

Bardzo proszę o porady co się dzieje, czy to oznacza ze bak dziurawy czy co? Można takim samochodem podjechać w poniedziałek do mechanika? czy jest to zabronione ze względów bezpieczeństwa.

Macie Państwo może jakieś porady jak sam mogę zdiagnozowac usterkę? Czy po prostu mechanik jest tutaj niezbędny.

Pozdrawiam
Mifol
Początkujący

Auto: Opel Astra G
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Gru 2017, 10:51

a na postoju nie wycieka? Pewnie przewód chlapie po cisnieniem gdy pompa pracuje na tej złączce z filtrem paliwa ktory jest juz totalnie skorodowany. Wg mnie wymienisz ten filtr i zadnej dziury w baku nie ma
Czy brac lawete? Tak, żyjemy w ameryce :mrgreen:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

03 Gru 2017, 11:44

Widać że złączka jest połamana wiec komuś się nie udało. prawdopodobnie taką złączkę da się dokupić więc wymienić zlączke i filtr paliwa oczywiście i będzie dobrze
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Mistra - prototyp przeznaczony na rynek chiński
    Model koncepcyjny Mistra, najnowsza propozycja marki przygotowana specjalnie z myślą o chińskim rynku, debiutuje w Szanghaju podczas Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej (2013 Shanghai International Automobile Industry ...