szalok napisał(a):nie podobają mi sie seaty ani troche... przebieg nie swiadczy o stanie pojazdu... na co zwracac mam szczególną uwage przy kupnie tej a3??
Jesteś strasznie napalony na ten samochód. A to źle, bo przy kupnie nie zauważysz nic. Osobiście radzę wziąć kilka głębszych oddechów i na kilka dni wstrzymać się z poszukiwaniem samochodu i myśleniem nad tym.
Zrobisz jak zechcesz. Audi A3 z silnikiem 1.9 TDI to bardzo udana konstrukcja. Bardzo dobre właściwości jezdne (lepsze w tej klasie ma chyba tylko Focus), bardzo dobry, oszczędny i w miarę mocny silnik, który da się podbić na wyższą moc. Audi to jak wspomniałem technologiczny brat bliźniak Golfa IV i Leona I. Ma nad nimi tą przewagę, że w środku użyte są lepsze jakościowo materiały i lepiej to znosi upływ czasu.
Zła wiadomość jest taka, że trudno trafić na auto z niskim przebiegiem, fascynuje wielu młodych ludzi, którzy potrafią z samochodu wycisnąć siódme poty, a żadna maszyna nie lubi takiego traktowania.
Generalnie, to bardzo dobry wybór. Problematyczne jest tylko źródło zakupu. Moim zdaniem w takiej sytuacji lepiej przepłacić, niż liczyć na okazję.
A zrobisz, jak zechcesz.