Cieżki wybór Bmw 530d audi a6 3.0tdi chrysler 300c 3.0crd

15 Cze 2009, 14:39

Mam bardzo ciężki wybór między samochodami z opsiu! pomuszcie możę ktoś ma albo jeździł którymś z nich! Bardzo dziękuje za odpowiedzi!
Ps.znalazłem na allegro 300c 5.7hemi + lpg(sekwenscja) nieznam się na silnikach gazowych ale wobec tego mam pytanie czy lepsze będzie 5.7lpg czy 3.0crd??? dzieki za odpowiedzi!
Ostatnio edytowany przez którywybrać, 15 Cze 2009, 17:25, edytowano w sumie 1 raz
którywybrać
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

15 Cze 2009, 14:45

Miałem takie BMW ale 525D i powiem tak bardzo dobre przyspieszenie , niezły komfort oraz nie duze spalanie miasto 9l . Moim zdaniem Audi z tym silnikiem to naprawdę super autko też zastanawiam się nad kupnem takiego moim zdaniem jest najładniejsze z tych wszystkich aut . Co do Chryslera to nie jeździłem takim , ale na pewno jak go kupisz to nie będziesz się spotykał z takim na każdym skrzyżowaniu . Tych aut nie ma tak dużo jak audi czy BMW
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

15 Cze 2009, 15:45

ediT
którywybrać
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

16 Cze 2009, 09:25

Dla mnie BMW i Audi stoją na jednym poziomie. Te modele są naprawde dobrze wykonane. Chrysler 300C 5.7HEMI - nie wiem jak po zagazowaniu ale seryjny silnik ma niezłego kopa.
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

17 Cze 2009, 00:43

c300 5,7 HEMI to godne polecenia silniki... w crdi ( jeżeli mam wybór na tdi lub tds) nie pakował bym się... obecnie czekam na powyższy model z tym silnikiem ze stanów ( zamówienie pod klienta ) i ponoć jest w miarę po zagazowaniu ( traci na mocy około 10%) ale co to jest przy 512KM... lecz jeżeli chodzi o diesla to wole audi lecz z silnikiem 2,7 TDI 198KM ( obecnie moja żona nim jeździ i jest super) silnik 3.0 ma zbyt duże przyłożenie ( moment obrotowy) na tą skrzynie i przy 150tys przy większości modeli potrzebny jest remont skrzyni lub jej wymiana różnica koni zależna od wersji waha się pomiędzy 30 do 15 km... zer skrzynią DSG i napędzie quattro to po prostu bomba... BMW również dobre auto bdb silnik lecz koszty utrzymania, eksploatacji i napraw są o wile wyższe od audi a i trochę wyższe od c300... moja propozycja to Audi 2,7 TDI quattro

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

max69
Nowicjusz

Miejscowość: Turek

06 Wrz 2009, 15:42

od kiedy silnik 2.7 tdi ma 198KM i od kiedy w A6 jest montowana skrzynia DSG? Chyba lekko nie wiesz o czym mowa. W przypadku 2.7 TDI i 3.0TDI w wersji Quattro jest ta sama skrzynia, bodajrze firmy ZF ( nie pamiętam ). Brałbym wersje 3.0 TDi. około 40-50KM i 100NM róznicy robi swoje ( około ponieważ zależy od roku produkcji/wersji ). Tiptronic przy większości modeli przy 150tyś.km do wymiany? Jak już to multitronic, poza tym widziałem na oczy Toledo w 2.0 TDI DSG które przy 80tyś.km miało skrzynie wymienianą więc....
A czemu nie polecasz 3.0 crdi? przecież to silnik od mietka na common-rail, troche przestarzały ale to silnik niemiecki i dość dobry.
Ciupelek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

06 Wrz 2009, 16:14

Ciupelek napisał(a):od kiedy silnik 2.7 tdi ma 198KM i od kiedy w A6 jest montowana skrzynia DSG? Chyba lekko nie wiesz o czym mowa. W przypadku 2.7 TDI i 3.0TDI w wersji Quattro jest ta sama skrzynia, bodajrze firmy ZF ( nie pamiętam ). Brałbym wersje 3.0 TDi. około 40-50KM i 100NM róznicy robi swoje ( około ponieważ zależy od roku produkcji/wersji ). Tiptronic przy większości modeli przy 150tyś.km do wymiany? Jak już to multitronic, poza tym widziałem na oczy Toledo w 2.0 TDI DSG które przy 80tyś.km miało skrzynie wymienianą więc....
A czemu nie polecasz 3.0 crdi? przecież to silnik od mietka na common-rail, troche przestarzały ale to silnik niemiecki i dość dobry.

trochę już ten temat przestarzały :!:
Firma Mar-car zajmujemy się handlem samochodami używanymi . Wiecej info priv lub gg
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

06 Wrz 2009, 16:22

hmm, Ty wiesz że uwagi nie zwróciłem:P
przepraszam ;)
Ciupelek
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław