Ciężki wybór!

22 Sty 2015, 19:47

To może inaczej zapytam, który silnik w Avensis będzie dynamiczny i mało awaryjny? Który byście polecili?
Civic90
Nowicjusz

Auto: Honda

23 Sty 2015, 14:48

Mam T25 w kombi z 1.8 i powiem szczerze że daje radę i jest przy tym ekonomiczny. Wiadomo że nie poszalejesz takim autem, ale spalanie na trasie można spokojnie osiągnąć rzędu 6-6,5 l/100km przy normalnej jeździe. Jak jeżdżę po miejscu nie spalił mi więcej jak 8 l/100km. Ogólnie spore auto całkiem nieźle się prowadzi. Minusem jest bardzo czułe wspomaganie elektryczne przy którym na koleinach trzeba czasem mocniej przytrzymać kierownicę. Silnik ten potrafi też czasem popijać trochę oleju, ale myślę że przy całej reszcie gdzie raczej nie ma się do czego przyczepić nie jest to jakiś problem. Trzeba tylko pamiętać żeby sprawdzić jego stan co jakiś czas.
Moja wygląda tak fotki-naszych-aut-vt7819-135.htm#p503767 Jasne wnętrze :)
Po zakupie wymienione amorki z grubszych rzeczy i aku bo był jeszcze oryginalny :) Zrobiłem jakieś 25tys. km i jak na razie jestem zadowolony. Brakuje mi tylko czasem tempomatu.

Dodatkowo jak byś chciał zagazować to z 1.8 nie ma problemu, a 2.0 to już nie takie proste.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

27 Sty 2015, 13:36

Witam ponownie :-) chciałbym powiedzieć ze napewno jestem zdecydowany na Toyotę Avensis II tylko czytam teraz i chciałbym chyba silnik diesla 2.0 126koni bo boje się trochę ze ta benzyna 2.0 147koni nie poradzi sobie przy tej masie samochodu. Chce zasięgnąć od Was porady na temat silnika 2.0 diesel 126koni. Na co uważać itp? Pozdrawiam
Civic90
Nowicjusz

Auto: Honda

27 Sty 2015, 17:58

Civic90 napisał(a):diesla 2.0 126koni bo boje się trochę ze ta benzyna 2.0 147koni nie poradzi sobie przy tej masie samochodu

prędzej ten diesel Toyoty się rozsypie niż benzyniak nie da sobie rady ;) Diesle Toyki są średnie lub beznadziejne więc siłą rzeczy powinieneś celować w benzynę
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
    Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...