Cinquecento 550kg!

06 Lut 2012, 20:52

Witam! nie dawno zdałem prawo jazdy na kategorie b1 , mam już autko Fiat Cinquoecento 700cc i moje pytanie brzmi następująco co mogę wyciągnąć z autka aby spełniało ten warunek 550kg ,o ile ew. wyciągnięte części obniżą masę pojazdu , oraz ile waży samo autko.

Proszę nie pisać ,że to bez sensu , wszystko już mam i na pewno z tego nie zrezygnuję.

Pozdrawiam!

edit. ew. to sprzedać i kupić jakieś inne autko do 1500zł z którym da się coś zrobić :)
mrhubssi
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 2012

29 Lis 2012, 21:44

Kiedyś spotkałem sie że ktoś chciał odchudzić Fiata 126P "maluszka"
To wyciął dach,odchudził drzwi,tylnia kanape,siedzenia i takie podobne pierdołki. A wiadomo ze z maluszka trzeba było wyciagnąć niby tylko 50kg aby było 550...
Więc uwierz mi że nawet nie tyle co nie warto ale nie jesteś wstanie z 'cieniasa' wyciagnąc prawie 150kg.
poldon
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 03 1984
Auto: audi a4
Silnik: 1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1969

30 Lis 2012, 16:09

Było już gdzieś o tym na forum. Żeby odchudzić cienkiego, trzeba wywalić wszystkie maty wygłuszające z podłogi, dywaniki gumowe, tylną kanapę, przednie fotele wymienić na lekkie kubełkowe, półkę z bagażnika, zapasowe koło, narzędzia, lewarek, felgi wymienić na alusy i koła napompować helem. Oprócz tego pokrywę silnika i bagażnika kupić z aluminium. A i tak jeszcze parę kologramów brakowało. Oprócz samego odchudzenia, jest jeszcze sprawa prawna - cała kupa załatwiania i latania plus koszta.
Generalnie nie opłaci się i raczej baaaaardzo ciężko do zrobienia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Kalkulator LPG
    Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...