Cinquecento 900 - wentylator(wlącznik wentylatora chłodnicy)

11 Sie 2010, 20:48

Witam. Otóż sprawa wygląda tak wymieniłem włacznik wentylatora chlodnicy poniewaz wentylator sie nie wlaczal nawet po nagrzaniu nie wiem do ilu stopni doszla temperatura bo brak wskaznika niestety ale zdarzylo mi sie na miescie zagotowac plyn wiec musialo byc sporo a wentylator nie reagowal. I teraz po wymienieniu tego wlacznika jest problem ponieważ po nagrzaniu wlacza sie wentylator co mnie bardzo cieszy gdy wylacze silnik nadal chlodzi ale za dlugo... po zgaszeniu silnika czekalem 10 minut i dalej chodzil ale wylaczyl sie sam. Nastepnie zrobilem tak samo i gdy dzialal wentylator odpalilem silnik i tak jak z automatu wentylator zgasl. Wiec kieruje pytanie dlaczego sie tak dzieje ? Odpowietrzalem go pare razy. Może to byc przyczyna wadliwego wlacznika wentylatora ? Z gory dzieki:)
tomassz11
Nowicjusz

Miejscowość: Mielec

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top Safety Pick+ 2013 dla Mitsubishi ASX 2013
    Północnoamerykański oddział MMC – firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) z prawdziwą satysfakcją poinformowała, że najpopularniejszy model w ofercie firmy – kompaktowy crossover Mitsubishi ASX 2013 ...