Cinquecento - cena paru części - proszę o pomoc

16 Lip 2009, 14:14

Witam, bardzo proszę o napisanie w jakich cenach można kupić:
-dwie opony do cienkiego (uniwersalne, albo letnie)
-reflektory przednie - oba
-hamulce na przód (na przeglądzie miałem 35% od normy, więc to pewnie klocki... chyba)
-hamulce na tył (latają przeguby - zwłaszcza jak się rusza ręcznym)

Ceny oczywiście używanych części, ale sprawnych...

PS. Czy ktoś się orientuje gdzie można w Krakowie takie rzeczy znaleść?! Jakiś szrot?!
szenefe
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

16 Lip 2009, 15:15

Na pisał byś jeszcze chociaż rocznik i jaki silnik.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

16 Lip 2009, 15:47

-opony 40-70 zł ja bym strzelał w bierznikowane bo nówek chyba nie ma sensu kupować.

-reflektor nówka 50zł (nie zawsze na szrocie jest taniej) taka sytuacja chciałem kupić na szrocie halogen do scenica koleś pierdzielnoł mi cenne 100 zł :O ja mówie chyba pann ogłupiały to on z cenny spóścił 20 zł i co z tego jak ja na allego kupiłem nówke sztuke za 30zł+12zł przesyłka ;).

klocki tu nie ma co oszczedzac kupić jakieś ze sredniej półki bosha kosztuja 40zł.
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

16 Lip 2009, 20:22

dzięki za odpowiedź. Mam cienkiego 704 Young rocznik 96 aisan. przebieg konkretny, bo 151 000km, ale silniczek chodzi bardzo w porządku. Jedynie lewarek lata bardzo luźno, ale z tego co widziałem to można kupić zestaw naprawczy za 20 zł do tej przypadłości. W niedziele pojade na giełdę samochodową i może wychacze jakieś okazję z oponkami i reflektorami... Proszę tylko jeszcze napiszcie mi jak, mogę "na szybko" sprawdzić używane reflektory?! Jestem laikiem mechanicznym więc proszę o wyrozumiałość... :)
szenefe
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

16 Lip 2009, 22:29

jak bedą droższe niż 100 zł to chyba lepiej zamówić na allegro koszt 2 sztuk 118zł wraz z przesyłką.
sprawdz przedewszystkim zaczepy czy są nie popękane no i w środku czy wszystko jest na swojm miejscu ;)
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

17 Lip 2009, 08:02

No i czy nie są zaśniedziałe.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...