Cinquecento Spotring 1.1 turbo czy swap

22 Sie 2008, 23:42

Witam
Jestem od pewnego czasu posiadaczem Cinquecento 1.1 Sporting 54 km Chciałbym zwiększyć moc silnika i osiągi .Najbardziej zależy mi na Turbo albo Swapie od Punto 1.2 75 km
Chciałbym sie dowiedzieć jakie koszty mogę ponieść robiąc turbo a jakie swapa tzn ceny oczywiście tylko za same koszty bez zakładania . Czy musiałbym jakoś mocowania na silnik zrobić czy te starcza na swapa .oraz przy czym będzie dłuższa żywotność silnika oraz spalanie,

Moj cinkol jedzie 140 według katalogu ale nie sprawdzałem max prędkości.Czy wie ktoś ile on pojedzie
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
Wojt3k01
Nowicjusz

24 Sie 2008, 19:28

Ja proponuje swap, jezeli po swapie osiagi cie nie zadowola wtedy zalozysz turbo :D
SpeeQ
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów

25 Sie 2008, 17:16

no tak ale ze swapem jest chyba wiecej roboty jak zaloze turbo do sportinga to mam 102 km i predkosc max 191 km/h a przy swapie silnik 1.2 75 km od punto to predkosc moze bedzie 180 albo troche wiecej a mi zalezy na predkosci wytrzymalosci silnika podobno od punto silnik jest malo awaryjny ,chyba ze moge zamontowac wiekszy silnik od uno 1.3 ale nie wiem po ile chodza i jaka moc maja

Dajmy ze swap bedzie kosztowal 4-5 tys turbo 5 tys no to to samo a do swapa pozniej turbo do 10 tys razem
Wojt3k01
Nowicjusz

26 Sie 2008, 23:52

Powiem Ci, że bałbym się Cieniasem leciec prawie 200 bo lekki zakręt i może być nieciekawie, rozumiem na prostej, ale nie w zakręty, mały rozstaw osi robi swoje. Zamontuj sportowe zawieszenie, dobre szerokie opony, a później pomyśl nad zwiększaniem prędkości. Pozatym mówisz ze jeszcze nie jechałes nim jego katalogowym V-max, może najpierw spróbuj tak pojeździc i sprawdź czy dajesz rade nad nim panować.
Katet 1,3l na 1/4 juz prawie gotowy
CRX '91 1,6 DOHC VTi Kupiony tez na 1/4 pojdzie
GrubyBenek
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Opola

27 Sie 2008, 15:20

Jechalem nim ostatnio 150 km/h i bylo wszystko w porzadku acha i zawieszenie mam 70/50 i felgi oryginalne od spotringa ale che sobie niedlugo kupic inne
Wojt3k01
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV
    Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...