Citroen Berlingo 2.0 HDI 2005

25 Paź 2009, 19:23

Co sadzicie o tym samochodzie, chciałabym go kupić nie wiem czego się mam spodziewać, a niestety opinie o francuzach są różne.
Ostatnio edytowany przez PAULA414 27 Paź 2009, 00:18, edytowano w sumie 2 razy
PAULA414
Nowicjusz

25 Paź 2009, 21:15

PAULA414 napisał(a):Co sadzicie o tym samochodzie, chciałabym go kupić nie wiem czego się mam spodziewać, a niestety opinie o francuzach są różne.

Jak nie jest poflotowy, czyt. niemilosiernie zniszczony w wiekszosci, posluzy Ci pare ladnych lat, ale na bezproblemowa eksploatacje nie ma co liczyc. Dynamika stosowna, spalanie zaleznie od stylu jazdy, od niezlego sredniaka do skapca :cool:
Zdarzaja sie glupie, irytujace usterki, ale trzeba to zaakceptowac.
Uwazaj na niskiej jakosci paliwo
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

26 Paź 2009, 07:46

PAULA414 napisał(a):Co sadzicie o tym samochodzie, chciałabym go kupić nie wiem czego się mam spodziewać, a niestety opinie o francuzach są różne.

a co z elektryka? miałam peugeota partnera i niestety elektryka do bani, musiałam go sprzedać jak najszybciej
PAULA414
Nowicjusz

26 Paź 2009, 07:56

JerzyB333 mówił o irytujących usterkach... te w większości dotyczą właśnie ogólnie pojętej elektryki i elektroniki. :smile:
Z resztą chyba wiesz,że Partner i Berlingo to...ten sam samochód produkowany pod dwoma nazwami... i wymyślony wspólnie przez francuzów.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Paź 2009, 08:17

Jesli berlingo ma byc dla Ciebie wołem roboczym wybierz 1,9d
Jezeli zas ma byc autem uzytkowo-rodzinnym postaw na 2 hdi, wtedy to auto jest juz prawie osobowe, pod wzgledem osiagow chociazby no i wersje z 2005 roku maja juz znacznie ladniejsze wnetrze niz te z pierwszych lat produkcji

Instalacja multipleksowa umiejetnie obslugiwana nie daje powodow do narzekan, ale usuniecie usterek w aso moze oznaczac spory wydatek(zadne odkrycie :razz: )

Zawsze mozna probowac doblo(wiekszy) lub combo(mniejszy) :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

21 Lis 2009, 15:40

Dzien dobry.
Mam Berlingo juz od 7-u lat.Z poczatku jak byl na gwarancji to trzeba ,bylo korzystac.Zawsze sa i beda jakies usterki ,wady.Nasz pierwszy kolega dobrze Ci odpowiedzial...Jak mial bym troche kasy...to zmienil bym jeszcze raz ! Na Berlingo !Oczywiscie 2.0HDI!!!Polecam.To dobry samochod,rodzinny i "towarowy".Mozna naladowac pelno rzeczy,ma wiele schowkow i jest bardzo dorze wykonczony.POZDRAWIAM.
processor
processor
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Sports 800 - legenda modelu
    Toyota Sports 800 to pierwszy sportowy samochód firmy Toyota i pierwszy na świecie kabriolet z dachem typu Targa. Eksperymentalny prototyp Toyota Sports 800 Gas Turbine Hybrid był także zapowiedzią bijącego dziś rekordy ...