Citroen Berlingo III - Otomoto - z Hiszpanii, czy warto?

12 Lis 2013, 18:59

Witam.
Chciałabym prosić o opinie czy taka transakcja może się udać. Znalazłam na otomoto bardzo atrakcyjną ofertę na Citroena Berlingo III. Auto stoi w Hiszpanii. Czytałam wiele o oszustach piszących łamaną polszczyzną wiadomości dotyczące aut oraz że po wpłacie pieniędzy kontakt się urywa, a po aucie nie ma śladu.
W tym przypadku podany jest numer telefonu. Bez problemu dodzwoniłam się do faceta, który twierdzi, że auto stoi na jego placu w Hiszpanii, że on jest tam na miejscu i dwa razy w miesiącu przysyła transport do Polski do wskazanej przez kupującego stacji kontroli. Do ceny każe naliczyć ok. 1500 zł za transport. Oczekuje 1tys. Euro lub 4tys. zł zadatku. Jeśli po sprawdzeniu auta wszystko będzie ok, płacę resztę i zostaję z autem, jeśli coś by było nie tak - oddaje zadatek i zabiera auto. Sprzedawca podał numer VIN auta. Ma ono kilka rys, sprzedawca wycenia naprawę na około 2tys. zł. Zliczając wszystkie koszty łącznie z rejestracją wyszłabym na jakieś 18tys, co i tak daje mi jakieś 8-9 tys. oszczędności.
Link do ogłoszenia: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Bardzo chciałabym się dowiedzieć, co myślicie o tej ofercie :)
joanka568
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 01 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Jeep Cherokee Renegade
Silnik: 2.8 CRD
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Lis 2013, 19:29

Skoro to napisałaś to oznacz że wszystko jest dobrze...jest google, jest forum, JEST WYSZUKIWARKA !!! Włącz myślenie... :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Największy pakiet mocy: silnik - Audi RS 6 Avant
    Jednostka napędowa 4.0 TFSI montowana w nowym Audi RS 6 Avant rozwija 441 kW (600 KM) mocy oraz moment obrotowy 800 Nm dostępny w wysokim zakresie od 2100 do 4500 obr/min. Od 0 do 100 km/h to sportowe kombi rozpędza się w ...