Citroen Berlingo ll 2010 1.6 wibrujący drążek skrzyni biegów

29 Lip 2024, 20:59

Witam , problem wygląda następująco. Drążek drży i słychać drgania na 5 biegu. Po dodaniu gazu . Po puszczeniu gazu nie słychać. Problem jest również kiedy auto stoi zgaszone na pierwszym biegu nie można go wybić do biegu jałowego. Rzadko się to zdarza ale się zdarza. Oraz czasami ciężko przełączyć z 4 biegu na 3. Pomocy... Jestem kobietą i za bardzo nie wiem jak to ugryźć. Każdy mechanik mówi co innego od uszkodzonej przesuwki skrzyni biegów , uszkodzonej poduszki skrzyni biegów po ubytek oleju. Z jednym się zgodzę ponieważ poci się delikatnie skrzynia przy silniku jakiś tam uszczelniacz do wymiany ale nie jest to mega wyciek . Auto kupione 3 tyg temu i na kostce nie ma plam ! Pomocy jeszcze raz!
maguby
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...
    Zimowe mandaty – jakie kary czekają na kierowców?
    Nie każdy kierowca jest szczęśliwym posiadaczem garażu, który tak dobrze sprawdza się podczas zimowych mrozów. Zaśnieżony i zmrożony samochód należy przed podróżą odpowiednio przygotować do drogi. ...