Citroen C-CROSSER samochód rodzinny ???

23 Paź 2008, 10:58

witam serdecznie,

jestem właśnie na etapie szukania samochodu rodzinnego
znajomy podpowiedział mi Citroena C-CROSSERa i muszę przyznać, że samochód ten zrobił na mnie wrażenie

poniżej link do informacji o tym modelu

http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C-CROSSER

co o nim sądzicie?
chodzi mi o opinie ogólną, jak również opinię o jego funkcjonalności jako samochód rodzinny
dave79
Nowicjusz

23 Paź 2008, 14:13

Ja na twoim miejscu wybrał bym Mitsubishi Outlandera. Ma lepsze silniki i świetny system antywłamaniowy.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Paź 2008, 16:13

ale co rozumiesz pod hasłem lepsze osiągi?

nie ukrywam że za Citroenem C-CROSSER przemawia dla mnie również jego "sportowe" atrybuty jak na ten typ samochodu, co pozwoli mi jadąc samemu również mieć radość z jazdy ;-)
dave79
Nowicjusz

23 Paź 2008, 17:41

Gdy byłem zainteresowany kupnem Outlandera to porównywałem sobie z C-Crosserem i Peugeotem 4007 i Mitsubishi miało najżwawsze silniki.

Uwaga. Silnik 2.2 Hdi jest straaaaaaaaaasznie głosny :D Ale za to po jezdzie po polu nieczujesz nierówności przynajmniej w Outlanderze ale to chyba te same płyty podłogowe i zawieszenie :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

24 Paź 2008, 21:29

citroen ma ten sam silnik co outlander a czy glosny to nie wiem .Tylko jest male ale citroen w tej samej wersji co outlander i tak samo wyposazony jest drozszy od mitsubishis sam mam outlanderaz tego roku i autko super
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

27 Paź 2008, 17:25

ok, dzięki za uwagi

poczytałem sobie trochę więcej o tym samochodzie i wyszukując informacji trafiłem na stronie Citroena na coś takiego jeszcze:

http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=XSARA_PICASSO

no i teraz już nie wiem, chyba niepotrzebnie pokazałem to żonie bo oczywiście znacznie bardziej jej się spodobał od Outlandera proponowanego przez was jak i od C-CROSSERa

kobiety :)

jakie wasze opinie o tym samochodzie??
dave79
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Bezpieczna podróż na ferie zimowe
    Ferie są dla kierowców okresem wyjazdów rodzinnych w góry, na narty czy na wypoczynek. Wypadające w okresie zimowym podróże oznaczają trudne warunki na drogach, a co za tym idzie wymagają dobrego ...

27 Paź 2008, 18:13

dave79 napisał(a):ok, dzięki za uwagi

poczytałem sobie trochę więcej o tym samochodzie i wyszukując informacji trafiłem na stronie Citroena na coś takiego jeszcze:

http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=XSARA_PICASSO

no i teraz już nie wiem, chyba niepotrzebnie pokazałem to żonie bo oczywiście znacznie bardziej jej się spodobał od Outlandera proponowanego przez was jak i od C-CROSSERa

kobiety :)

jakie wasze opinie o tym samochodzie??

Toz to auto całkiem innej klasy, prawie 2 razy tansze, więc nie bardzo rozumiem. Mi się osobiscie to auto nie podoba, pozatym auto jest w produkcji od roku 1999 i w zasadzie od tego czasu nic się nie zmieniło poza bardzo ale to bardzo małym faceliftingiem...
Baqś

27 Paź 2008, 21:56

tylko ze Peugeot i Citroen tak samo wyposażone co Mitsubishi kosztuje o ok 20tys zł więcej wiec poco przepłacać za taki sam samochód tylko inaczej wyglądający z przodu wiadomo tez ze Peugeot i Citroen są to małe dzieci Mitsubishi
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

30 Paź 2008, 21:46

i ja też bym brał Mitsu, choć sam mam teraz francuski wynalazek to już sobie obiecałem, że więcej takiego nie kupie...
Mitsu to Mistu :D
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław