Citroen c15d - wskaźnik poziomu paliwa

21 Maj 2009, 23:13

witam, mój pierwszy post :P

mam problem, mojej cytrynce coś dolega; mianowicie nie działa wskaźnik poziomu paliwa, a jak by tego było mało nie świeci cała prawa strona zegarów - tam gdzie znajduje sie rzeczony wskaźnik... mniemam że nie jest to problem z pływakiem ani nic powiązanego z bakiem bo w takim wypadku świeciły by zegagary z prawej strony...

bezpieczniki? może nie ma masy? nie mam pojęcia :\

z góry dziękuję za pomoc :)
aftershock69
Nowicjusz

Miejscowość: Kutno
  • 22 Maj 2009, 10:54

Najpierw sprawdz bezpieczniki,a jak to nie pomoże to musisz zdemontować zestaw wskaźników i sprawdzić obwody drukowane,czy się gdzieś nie przepaliły.Ciekawe jest to,że połowa świeci i działa, a druga połowa nie.Trzeba też sprawdzić,czy na zestaw przychodzi plus i minus.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

22 Maj 2009, 12:18

dobra, zabieram się. :) dzięki
    aftershock69
    Nowicjusz

Miejscowość: Kutno
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcja znicz 2017 i systemy bezpieczeństwa na drogach
      Na przełomie października i listopada, z powodu uroczystości Wszystkich Świętych, tradycyjnie już zwiększy się ilość samochodów na naszych drogach. Niestety, pomimo systematycznej poprawy bezpieczeństwa, Polska nadal ...
      1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
      1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...