Citroen C2 1.6 VTR Automat.

11 Kwi 2009, 21:10

Witam.

Prosze o jakies opinie dotyczące tego samochodu, wiem ze to rzadkie auto w polsce zwłaszcza w takiej specyfikacji ale bardzo mi na tym zalezy, więc jesli są tu własciciele aut z tymi silnikami nawet w manualu to prosze o informacje. Auto ma byc tym razem dla kobiety ( 24 lata ) dlatego wybor padł na takie c2:
jest to konkretny model, którym jestem zainteresowany:)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Silnik ma moc 110koni czyli wystarczający do sprawnego poruszania się w miescie.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

11 Kwi 2009, 23:13

Sprawnie porusza się już nawet 1.4HDI :)
Co do tego egzemplarza to zdjęcia z daleka i mało widać, ale przód był ruszany, bo zderzak źle spasowany i poducha kierowcy jakoś dziwnie przylega.
Markowa odzież, pewne samochody
tradelux
Aktywny
Awatar użytkownika

12 Kwi 2009, 09:19

110 km do poruszania się w mieście? No dziwne...
A tak poza tym miałem okazję pośmigać C2 z silnikiem 1,4 75 KM i bardzo przyjemnie wspominam to auto może poza skrzynia, ktora jest nieprecyzyjna(a z tego co wiem automat w tym modelu do najlepszych nie należy). Wygląd- kilka lat temu był efektowny, a teraz... zachowuje świeżość. Awaryjność? Od kilku lat mam Picasso HDI- na poczatku nie powinno byc problemów- ale nie popełnij mojego błędu i sprzedaj auto po 3-4 latach.
Autko z charakterem, ale na Twoim m-cu rozejrzałbym sie za czyms słabszym...
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

12 Kwi 2009, 09:22

co do egz z otomoto:
sprzedawca nie ukrywa nawet powypadkowej przeszłosci;
mówię Ci- poszukaj czegos z salonu rp z silnikiem 1,4 benz. bo to sprawdzona konstrukcja z pakietem vtr lub dieselkiem bo pali smieszne ilosci paliwa
JerzyB333
Stały forumowicz

12 Kwi 2009, 09:25

[link do oferty na Allegro wygasł]
moze to?
albo?
albo 1,4 z vtr look? wyglada zacnie, a mniej kłopotliwy
JerzyB333
Stały forumowicz

12 Kwi 2009, 21:08

110koni jest okej:) mniej nie chcemy, auto jakim ja jezdze ma 360koni ( Impreza STI) i kobiecie bardzo się podoba autko z zacięciem sporotowym, na bardzo niskim spalaniu nam nie zalezy.

Te które tutaj zostały podane mi nie odpowiadają bo są z drugiego konca polski ( mieszkam w małopolsce ).
MajkPZM
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie
    TEMS – pierwsze elektronicznie sterowane zawieszenie – Toyota Soarer – luty 1983. Obecnie trudno wyobrazić sobie samochód o wysokich osiągach bez elektronicznego systemu sterowania parametrami zawieszenia. ...

12 Kwi 2009, 21:13

a ile chcesz przeznaczyc na autko?
JerzyB333
Stały forumowicz

12 Kwi 2009, 21:15

no i nie pchaj sie w automat... dobra rada. nie jestem dzieckiem neo, ktore kształci sie na nfsie, ja po prostu miałem picasso z aut. skrz. a teraz mam altee dsg- a wniosek citroen nie powinien stosowac automatów w swoich autach- bo sa zawodne, wolne itp.
JerzyB333
Stały forumowicz

12 Kwi 2009, 21:21

1) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2) [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3) [link do oferty na Allegro wygasł]
looknij na te blizej małopolski
JerzyB333
Stały forumowicz

12 Kwi 2009, 21:45

Mając 20-30 tyś na auto nigdy bym swojej kobiety nie wpakował w taką puszkę jak C2, chyba, że Ty swojej zbyt nie lubisz...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

12 Kwi 2009, 21:56

Na auto mamy do 25tyś zł gdyż jest to jej pierwsze autko:).

A co do tego czy warto ją pakowac w takie auto to już nie Twoj interes kolego Kubuch. Jak na moje auto się dosc fajnie prezentuje z takimi 16" i pakietem vtr/vts, inny nie wchodzi w gre.

Faktycznie dochodze do wniosku, że automat to porazka w tym aucie.

Autko nie będzie u nas długo bo może z pol roku, pozniej zostanie zmieniony na Scirocco 2.0 TSi DSG.
MajkPZM
Zaawansowany

12 Kwi 2009, 22:01

MajkPZM napisał(a):czy warto ją pakowac w takie auto to już nie Twoj interes kolego Kubuch. Jak na moje auto się dosc fajnie prezentuje z takimi 16" i pakietem vtr/vts, inny nie wchodzi w gre

No racja nie moja kobieta, nie mój interes, najważniejsze, że się wam podoba...
Bezwypadkowej eksploatacji rzyczę...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

18 Kwi 2009, 13:30

Temat do zamknięcia.

Po tygodniu zastanowienia doszlismy do wniosku, że nie ma się co pchac w przejsciowe auto na początek bo to tylko strata czasu, pieniędzy i nie potrzebne nerwy. Kupilismy ( jeszcze nie odebrane, moze w tym tygodniu ) Scirocco 2.0TSI z DSG z 2008 roku 10.000km, auto cały czas jezdziło w salonie, w zasadzie z bardzo dobrym wyposażeniem, skórzana tapicerka, nawigacja, komputer, ksenony, podgrzewane fotele, czujnik deszczu, ESP, alufelgi 17" itp, o ponad 20tyś taniej niz by trzeba zapłacic za autko nowe z 2009 roku, a przebieg 10tys to prawie nic:)
MajkPZM
Zaawansowany

18 Kwi 2009, 18:41

Ja zamykam temat,Majk swoją kobietę jednak lubisz :D Gdybyś kupił tego Citroena w automacie Kubuch miałby rację,twoja Pani gdyby przeczytała posta Kubucha zastanowiłaby się nad Waszym związkiem i miałaby rację! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

18 Kwi 2009, 20:33

Między nami?

Zrobiłem to dla siebie, subaru to subaru a scirocco to scirocco, zresztą fajny taki mały popierdalacz, 200koni i DSG bardzo ładnie gra.

Jej się tez bardzo podoba ( ja namawiałem zeby poczekac na golva VI GTI) ale w tym momencie uwazam, że dobrze zrobiłem...
MajkPZM
Zaawansowany