Citroen c3 2002 -rozkodowanie kluczyka po wymianie baterii

28 Wrz 2012, 09:07

Witam ,mam pewien problem z moim citroenem c3 od jakiś 2 miesięcy nie dało się otworzyć go fizycznie przekręcając kluczyk więc zawsze otwierałem go z przycisku na pilocie.
Niestety wczoraj samochód nie chciał się otworzyć w ten sposób więc pomyślałem ,że to wina baterii i poszedłem ją wymienić w najbliższym punkcie z kluczami pilotami itd ,Pan uprzedził mnie że może dojść do rozkodowanie ale uznałem ,że spróbuję i niestety teraz nie mogę otworzyć auta więc zapewne doszło do rozkodowania .
Ktoś może ma podobne doświadczenia i wie jak można to naprawić?
dzonatan
Obserwowany

Auto: citroen c3
Rok produkcji: 2002

28 Wrz 2012, 16:05

A masz możliwość otwarcia w jakikolwiek sposób samochód?? bo bez wejścia do środka pilota nie zakodujesz :o. A to powinno pomóc:
Włącz zapł. naciśnij jeden z przycisków pilota na ok.10s wył. zapłon ,po chwili powinny działać.
Pozdrawiam

A to jest instrukcja ze strony forum C4:
Instrukcja obsługi C4 podaje, że trzeba włożyć do stacyjki, przekręcić w pozycję zapłon i natychmiast nacisnąć na pilocie przycisk zamykania drzwi, aż do wywołania żądanego działania; może to potrwać nawet kilkanaście sekund
przemek217
Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
Prawo jazdy: 16 01 2005
Auto: Audi a6 C5
Silnik: 1.8 T 150KM AEB
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik F20C - Honda
    Honda słynie z bardzo dobrych silników oraz słynnego systemu zmiennych faz rozrządu VTEC. Jednym z najciekawszych motorów stworzonych przez japońskiego producenta jest ten zastosowany w Hondzie S2000. Wykonana ...