REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Trzeba sprawdzić czy te błędy po skasowaniu wrócą ponownie. Jeżeli tak to należy znaleźć przyczynę i usunąć. Po tym dalej sprawdzać jak zachowuje się silnik i czy wspomniany komunikat ponownie Ci wyskoczy.gargameelek napisał(a):Pojechalem do innego mechanika. Podłączył komputer diagnostyczny, wyszły 2 błędy. Nie znam numerów. 1 blad: zbyt bogata mieszanka paliwa. 2 blad: coś o czujniku położenia wałka rozrządu.
Pracowały normalnie, sprawdzał podczas jazdy?gargameelek napisał(a):Wykluczył usterkę sond lambda.
Najlepiej sprawdza się je podczas jednostajnej jazdy przy rozgrzanym silniku, wtedy widać jakie wygodzą wykresy.gargameelek napisał(a):Sondy sprawdzał na zapalonym silniku dodając gazu w warsztacie.
Warto do nich zajrzeć i pewnie wymienić jak nie wiesz jaki mają przebieg. Poza tym ich wygląd może też tu coś powiedzieć.gargameelek napisał(a):Co do świec nie wiem kiedy były wymieniane.
To jest prawie dwa razy tyle co ten silnik powinien palić.gargameelek napisał(a):zauważyłem zwiększone zużycie paliwa około 15l/100km
A co Ci więcej w ASO pomogą? Oni tak samo muszą zdiagnozować problem. Mechanik tak powiedział bo pewnie nie ma pomysłu co może być przyczyną.gargameelek napisał(a):Mam jeździć, jakby się cos działo najlepiej jakbym do Aso citroena podjechał.