Citroen C3

18 Cze 2009, 12:35

Witam
Czy warto wylozyc 15tys (2002-03) na ten samochod?
Czy moze lepiej szukac czegos innego w tej cenie?
Jezeli chodzi o jazde to glownie cykl miejski, trasa to 80km w obie strony
Romanov
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Cze 2009, 13:01

Mam taki samochodzik z 2003 r. w silniku 1,1, i jak by nie ten silnik to bym powiedział że idealny samochód - oczywiście idealny do miasta i na krótkie trasy oraz raczej dla kobiety, ale to już kwestia gustu. Jak już to trzeba szukać w dieslu 1,4 HDI bodajże wtedy osiągi, moc i spalanie będzie idealne a jazda samą przyjemnością.

Nie jest to oczywiście samochód sportowy tylko tapczan więc nierówności wybiera idealnie, ale na zakrętach już nie można przycisnąć bo koła odlatują do góry :).

Od nowości serwisowany w ASO i do tej pory jedynymi usterkami były: przepalone żarówki, zużyty akumulator, łożysko prawego koła, zapieczony hamulec w lewym kole. Więc jak na 5 lat to są to szczegóły takie że ciężko mówić o jakiejkolwiek awaryjności. Druga sprawa że to prywatny samochód, używany przez moją mamę która traktuje go jako normalny dupowóz i nie robi jakichś masakrycznych przebiegów jak w firmach.

Auto udane i polecam.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

18 Cze 2009, 13:35

Szcerze mowiac to chcialbym kupic go na 1-2 lata, wiem ze sporo osob nie poleca francuzow, ale jezeli bedzie zadbany to chyba nie bede ladowal kasy w niego.
Romanov
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Cze 2009, 13:54

Większość ludzi w Polsce Ci powie że nie kupuje się samochodów na F - Fiata, Francuza i Forda.

Ja mam "Fiata" (Alfę), Francuza (C3) a dobry kolega Forda (Mondeo) i nikt z nas nie narzeka.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

18 Cze 2009, 14:28

qki007 napisał(a):Większość ludzi w Polsce Ci powie że nie kupuje się samochodów na F - Fiata, Francuza i Forda.

Ja mam "Fiata" (Alfę), Francuza (C3) a dobry kolega Forda (Mondeo) i nikt z nas nie narzeka.

Ja też wyznaję taką zasadę, a ostatnio zmieniłem Mondeo (FORD) na 406 (Francuzz)
Zasady są po to, żeby je łamać
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków