Citroen C3 zakłamana temperatura płynu chłodzącego

14 Cze 2024, 21:01

Hejka. Szukam pomocy tutaj, bo mechanicy w mojej okolicy rozkładają ręce, stan konta krzyczy z rozpaczy a ja sama jestem zielona w temacie. Citroen C3 1.4 półautomat 2005r problem jest następujący : przy osiągnięciu temperatury ok 90 na postoju odcina mi gaz. Z tego co już wiem to jakiś problem jest z wentylatorem chłodnicy, bo przy tych 90 stopniach włącza się tylko na 1 biegu i to dosłownie na chwileczkę po czym się wyłącza. Przy zwarciu na krótko działa i przy włączonej klimie działa na 2 biegu. Do tego komputer w parametrach rzeczywistych pokazuje minusową temperaturę płynu chłodzącego a dokładnie -21 stopni. Czujnik temperatury jest wymieniony. Co mogę sprawdzić, wymienić? Jeden mechanik chce rozbierać skrzynie drugi gada w ogóle jakieś bzdury.. będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Nieznamsiem
Obserwowany

• 16 Cze 2024, 12:38

Nieznamsiem napisał(a):przy osiągnięciu temperatury ok 90 na postoju odcina mi gaz
    Chodzi Ci o LPG?
    Na benzynie ma problemów z pracującym silnikiem? Wszystko jest wtedy ok?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2024, 12:43

Nie, to jest tylko benzyna odcina mi gaz w sensie, że pedal gazu.. jak chcę ruszyć to silnik wyje, ale auto ani drgnie tak jakby był na luzie.
    Nieznamsiem
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Toyota powtórzy sukces w Rajdzie Monte Carlo?
      25 stycznia rusza nowy sezon Rajdowych Mistrzostw Świata. Tradycyjnie rozpocznie go słynny Rajd Monte Carlo, w którym w ubiegłym roku Jari-Matti Latvala zajął drugie miejsce. Debiutujący Yaris WRC już w swojej pierwszej ...
      Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
      Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...