Witam, zakupiłem wczoraj samochód Cytryne coupe 1.6 16v 2005 rok, z polskiego salonu, otóż wracałem do domu samochodzikiem 70 km, wszystko cacy, zatankowałem na shellu 95' benzyne ,
kontynuowałem podróż i bylem bardzo zadowolony jak dojechałem do domu autko chwile stało, następnie wyjechałem na chwilę w miasto i zapaliła się
kontrolka UKŁADU OCZYSZCZANIA SPALIN autko przez sekunde sie tak jakby zadlawilo jakby nie dostarczone zostało paliwo, kontrolka sie swiecila ( autko nie zgasło) , wieczorem odlaczylem klamry z akumulatora zeby skasować tą kontrolke, nastepnego dnia (dzisiaj) znowu chwile zadlawilo przy jezdzie po miescie i znowu sie zaczela swiecic, po 2h kiedy znowu wyjechalem na miasto kontrolka JUŻ NIE ŚWIECIŁĄ. Jaki to może być problem, ktoś miał podobne doświadczenia?
aha pragne dodać że skontaktowalem sie z poprzednim wlascicielem i twierdzi ze u niego nic takiego nie miało miejsca, około rok temu miał podobny problem tez sie zaswieciła kontrolka gdy zatankował jakimś słabym paliwem, mowi ze pozniej problem ustał.
Bardzo proszę o odpowiedz.