Citroen c4 III problem z systemem bezkluczykowym

21 Wrz 2023, 20:34

Witam mam problem z systemem bezkluczykowym w citroen c4 III 2022 samochód nie widzi kluczyka kiedy naciskam w pilocie normalnie otwiera zamyka ale powinno się otworzyć gdy się podejdzie blisko i zamknąć kiedy się odejdzie od samochodu gdy wsiadam do samochodu trzeba przyłożyć kluczyk do kolumny bo inaczej nie odpala gdy chce zgasić muszę przytrzymać długo przycisk start/stop wyświetla komunikat nie wykryto kluczyka byłem u elektryka dwukrotnie wprowadzał kluczyk wszystko działa po przejechaniu paru kilometrów chcąc zgasić samochód znowu wyrzuca ten sam błąd co może być przyczyna ??? Wymienione baterie w pilocie pomocy
Bonus1992
Obserwowany

• 22 Wrz 2023, 08:11

Masz drugi kluczyk do sprawdzenia?

Jak masz ustawione funkcje obsługiwania automatycznego które konfiguruje się za pomocą menu Driving/Samochód na ekranie dotykowym?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Wrz 2023, 17:57

No właśnie nie mam drugiego kluczyka :( jest włączona funkcja automatycznego otwierania ale nawet jak chce odpalić samochód to nie widzi kluczyka
    Bonus1992
    Obserwowany

26 Wrz 2023, 17:19

A do serwisu czemu się nie udasz? Auto też powinno być na gwarancji
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...