REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Tłoczki hamulcowe warto przesmarować odpowiednim smarem jak już się tam zagląda i sprawdzić czy osłony gumowe nie są spękane.sewadk napisał(a):Przy wymianie klocków i tarcz polecasz wymienić coś jescze?
No to nie powinno byc problemów.sewadk napisał(a): dzwoniłem, to ma on możliwość wymiany elektrycznego hamulca, gdzie posiada odpowiedni interfejs.
Kolejny problem z głowysewadk napisał(a):Odnośnie tej pierdzielonej śruby, to dziś nabijałem na nią nakładkę gwiazdkową, którą przy próbie odkręcenia urwałem główkę śruby... Dalej troszkę dłutem/przecinakiem udało mi się ruszyć resztkę śruby w kole i wyszło dziadostwo... Już są normalne śruby.
Może coś było zmieniane z zaciskami u ciebie w samochodzie lub są jeszcze jakieś inne wersje. Czasem pojawiają się problemy z doborem części. Najważniejsze że już udało się założyć odpowiednie i możesz normalnie jeździćsewadk napisał(a):Sam mechanik zamawiając u swojego dostawcy podał VIN i też wyskoczyły mu te same, ale co za grzmot, że nie chciały pasować?