Citroen C5 czy coś innego za około 20 tyś??

11 Sie 2010, 07:35

Jak myślicie ?
Rocznik 2003/04 ew. 2005 - już po tym faceliftingu... w kombi/ chyba diesel ale nie jest to warunek konieczny, gdyż do pracy nie muszę autem jezdzić, a w trasy dalsze jadę raz w miesiącu. Muszę zapakować 2/3 psy (a nie chce ich widzieć na siedzeniach) czasem 1 osoba, czasem 2.
Szukam komfortowego auta, stosunkowo niedrogiego w zakupie i utrzymaniu... czy c5 się sprawdzi? Może polecicie coś innego - warunek duży bagażnik, i te 20 tyś, to takie raczej maximum, no chyba, że by się trafił jakiś dobry egzemplarz w nowszym roczniku to skądś wygrzebię parę pln-ów więcej ;)
Katja
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocek

11 Sie 2010, 08:58

Katja napisał(a):Jak myślicie ?
Rocznik 2003/04 ew. 2005 - już po tym faceliftingu... w kombi/ chyba diesel ale nie jest to warunek konieczny, gdyż do pracy nie muszę autem jezdzić, a w trasy dalsze jadę raz w miesiącu. Muszę zapakować 2/3 psy (a nie chce ich widzieć na siedzeniach) czasem 1 osoba, czasem 2.
Szukam komfortowego auta, stosunkowo niedrogiego w zakupie i utrzymaniu... czy c5 się sprawdzi? Może polecicie coś innego - warunek duży bagażnik, i te 20 tyś, to takie raczej maximum, no chyba, że by się trafił jakiś dobry egzemplarz w nowszym roczniku to skądś wygrzebię parę pln-ów więcej ;)

nie wiem gdzie Ty widziales 5 letnie c5 po lifcie za tyle, ale jedno jest pewne 20 tys to bedzie trzeba dolozyc po zakupie na naprawy. dozbieraj troche $ i wtedy mozesz smialo kupowac c5 bo krytykuja go tylko Ci ktorzy go nie mieli. ja mialem w 2003 roku takiego z 1,8 pod maska w kombi. silnik troche nie ogarnial masy, przestronnosc byla porazajaca(bardzo, bardzo duzo miejsca), no i francuski design :wink: ale na pewno nie za te pieniadze ten rocznik. 2001-2003 szukaj z salonu PL, cos zadbanego, bo zapuszczona cytryna=skarbonka
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Sie 2010, 11:48

i te 20 tyś, to takie raczej maximum, no chyba, że by się trafił jakiś dobry egzemplarz w nowszym roczniku to skądś wygrzebię parę pln-ów więcej

No to właśnie o to mi chodzi, że jakby się taki 2005 trafił w rozsądnej cenie i dobry egzemplarz, to bym może wygrzebała parę zlociszy wiecej, zresztą znalazłam tez i z 2004 egzemplarze już po facelift, i to były właśnie w kwotach ok 23-25 tyś...

No ale tak czy siak raczej nastawiam się na ten starszy look, bo ważniejszy jest dla mnie komfort jazdy i przestrzeń.

Z innych modeli moją uwagę zwraca Omega, Nissan Primera....
Katja
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocek

11 Sie 2010, 12:25

c5 fajniesze- i wizualnie i to zawieszenie :mrgreen:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

11 Sie 2010, 21:08

Z własnego doświadczenia powiem: nie bierz citroena. Już w ciągu pierwszego miesiąca moja c3 była serwisowana 3 razy- uwaga, uwaga- psuł jej się silnik, teraz po 5 latach jazdy siada wszystko. Znajomy miał c5, na początku był zadowolony, później zaczęły się problemy z nią- wymienili na japończyka. Słyszałam, że dobre są toyotki, sama jeździłam trochę Hondą Civic, też przyjemne auto, ale droższe już.
bogumila.b
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...