Citroen C5 czy warto

09 Wrz 2007, 18:55

witam mam prośbe do wszystkich którzy przeczytają tą wiadomość i mogą mi doradzić - zastanawiam się nad kupnem citroena C5 z silnikiem diesla 2.0 HDi 110 SX 5dr Diesel Hatchback z 2001r, lub 2004 04 Reg CITROEN C5 2.0 HDi 110 VTR kombi, (dodam że różnica między nimi wynosi 6000 tyś zł.) proszę o radę czy warto w ogóle kupować citroena a jeśli tak to którego z tych 2. Z góry dzięki.
ps600
Nowicjusz

16 Wrz 2010, 11:58

maialem okazje pobujac sie pol roku cytrynka mojej mamy(2.2 HDi,automat+sekwencja).Osiagow to ona duzych nie ma ale jesli chodzi o wygode jazdy to rzadko jaki samochod może mu dorównać.Jest to rocznik 2003 i do tego czasu obylo sie bez powazniejszych napraw.Matka nawet powiedziala ze nastepny samochod to bedzie tez c5.Stylistyka tez niczego sobie(w koncu francuz).Jak słysze opinie ze francuzy sa do bani (moze oprucz nowej laguny)to mnie krew zalewa bo ja bym bral w ciemno
Pozdrawiam
glow
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

19 Wrz 2010, 11:58

glow napisał(a):maialem okazje pobujac sie pol roku cytrynka mojej mamy(2.2 HDi,automat+sekwencja).Osiagow to ona duzych nie ma ale jesli chodzi o wygode jazdy to rzadko jaki samochod może mu dorównać.Jest to rocznik 2003 i do tego czasu obylo sie bez powazniejszych napraw.Matka nawet powiedziala ze nastepny samochod to bedzie tez c5.Stylistyka tez niczego sobie(w koncu francuz).Jak słysze opinie ze francuzy sa do bani (moze oprucz nowej laguny)to mnie krew zalewa bo ja bym bral w ciemnoPozdrawiam

Podpisuje sie pod ta opinia z calym przekonaniem.
Pozdrawiam, Georges
georgesgr
Nowicjusz

19 Sie 2011, 09:49

Witam
Ja takze zamierzam kupic C5 rocznik 2006-2007, tak do 30 tys. Szukam caly czas potwierdzenia, ze wbrew opinii innych to naprawde jest dobre auto.
C5 imponuje mi duza wygoda, komfortem, luksusem, przestrzenia. Takie typowe autko rodzinne (rodzice + dwoje dzieci). Ale jednak mam strach przed kupnem bo nie planuję jezdzic co chwile na sewis ASO i sprawdzac czy aby cos tam się nie zepsuło. Po prostu chce uzytkowac to autko, lac LPG i jezdzic spokojnie nie myslac, o tym , ze do pracy nie dojade.
Teraz jezdze focusem z 1998 r. i jestem mega zadowolona, a drobne awarie typu przepalone zarowki zdarzaja sie w kazdym aucie.
slawa05
Nowicjusz

Auto: Ford Focus I
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...