Citroën C5 III 2.0 hdi ocena ogłoszeń

10 Cze 2019, 18:23

Witam serdecznie,
Proszę o ocenę poniższych ogłoszeń cytrynki:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł]

Rozbierzność w tym modelu jest dosyć spora, także ile według was trzeba mieć na dobry egemplarz 2.0 163km automat kombiak?
kondzio.k1
Nowicjusz

11 Cze 2019, 11:05

Ktoś coś?
kondzio.k1
Nowicjusz

11 Cze 2019, 11:27

kondzio.k1 napisał(a):Rozbierzność w tym modelu jest dosyć spora, także ile według was trzeba mieć na dobry egemplarz 2.0 163km automat kombiak?
Ja myślę że powinieneś liczyć się z kosztami około 32-33tyś. zł za 2011 rok żeby kupić w miarę ciekawy i dobrze utrzymany egzemplarz.
Zwróć uwagę że ceny przeważnie są wyższe jak masz bardzo bogate wyposażenie i do tego stosunkowo niewielki przebieg.

Ogólnie zdjęcia z wszystkich ogłoszeń które podałeś są tak zrobione że ciężko tam się czegoś dopatrzeć ze względu na jakość. Ja bym jednak skusił się obejrzeć ten egzemplarz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] sprawdziłbym udokumentowany przebieg bo widać że na słupku na wlepce ma serwis z zeszłego roku, warto by sprawdzić czy oryginalny. Musisz pamiętać żeby w tych modelach sprawdzić dobrze zawieszenie i skrzynię automatyczną bo to są rzeczy które mogą w razie problemów sporo kosztować naszą kieszeń.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

11 Cze 2019, 12:03

Dziekuje bardzo za odpowiedź bo muszę wybrać coś aby pojechać i tak sprawdzić.Mechanik mi doradził aby szukać albo z przebiegiem 150tyś albo 300tyś :) Czym mam się sugerować szukając dobrych ogłoszeń czy to loteria?

Znalazłem jeszcze taką Cytrynę:

Tu wiem, że z Radomia ale może wysłać kogoś aby sprawdzić?
kondzio.k1
Nowicjusz

11 Cze 2019, 12:40

kondzio.k1 napisał(a):Mechanik mi doradził aby szukać albo z przebiegiem 150tyś albo 300tyś
Tym akurat bym się nie sugerował, oczywiście mniejszy oryginalny przebieg będzie lepszym wyborem ale może się trafić auto z przebiegiem 300tyś. w dobrym stanie.
kondzio.k1 napisał(a):Czym mam się sugerować szukając dobrych ogłoszeń czy to loteria?
Generalnie wszystkie ogłoszenia to loteria i nigdy nie sprawdzisz w 100% samochodu który kupujesz ponieważ nie ma takiej możliwości. Musisz sugerować się chęcią współpracy sprzedającego czyli bez problemu udostępnia ci numer VIN, pozwala sprawdzić auto np. na najbliższej stacji diagnostycznej, okazuje wszystkie dokumenty wraz z historią serwisową i zna przeszłość auta.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

28 Sie 2019, 19:03

A co sądzicie o tym ogłoszeniu?
Stopek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego
    Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...

28 Sie 2019, 19:16

Weź VIN i sprawdź go tutaj:
[link do bez-wypadkowe.net wygasł]
bo jak ktoś zaznacza "Pierwszy właściciel: Tak" a później pisze "Jestem w posiadaniu auta od 2014 roku." to nie wiadomo w co wierzyć, a w co nie.
tomekdk

29 Sie 2019, 16:03

tomekdk napisał(a):bo jak ktoś zaznacza "Pierwszy właściciel: Tak" a później pisze "Jestem w posiadaniu auta od 2014 roku." to nie wiadomo w co wierzyć, a w co nie.

to proste. samochód sprowadzony w 2014r i jest pierwszym właścicielem.... Ale w Polsce
Molo
Nowicjusz

29 Sie 2019, 17:25

A kto pisał, że skomplikowane?
Chodziło o to, że tylko nie-klient Media Markt mógłby z tej informacji zrobić uczynek.
tomekdk