Citroen C5 III 2.0 LPG Czy warto ?

24 Lip 2016, 13:41

Witam wszystkich, bardzo spodobał mi się samochód Citroen C5 pod względem wizualnym, odpowiada mi cena, jednak byłbym wdzięczny za informację czy ten samochód pod LPG to dobry wybór, czy lepiej szukać czegoś innego ? Drugim strzałem (wcześniej bardziej ku niemu się skłaniałem) jest Honda Accord VII 2.4. Citroen na pewno nowszy, ale pytanie czy lepszy. Będę wdzięczny za sugestię :)
jacobson
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Lip 2016, 14:25

Z tego co wiem jeden z użytkowników miał C5 2.0 z gazem i był zadowolony.
C5 na pewno będzie wygodniejsza z hydropneumatyką i będziesz miał młodszy rocznik , jeśli Ci na tym zależy .
Honda ma ogólnie lepszy silnik , tylko na gazie trzeba regulować zawory co 20 k km. , i przy odsprzedaży stracisz mniej bo bardziej trzyma na wartości.

Co wybierzesz to już twoja decyzja , obydwa auta są dobre , musiałbyś się przejechać każdym z nich i wtedy wybrać.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...