Citroen C5 III 2.0+LPG

19 Maj 2020, 12:44

Dzień dobry,
Prosiłbym, w miarę możliwości, o ocenę ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Z tego co wyczytałem m.in. na tym forum, jeśli chodzi o silniki benzynowe (bardzo dużo jazdy miejskiej do 50km + czasem dłuższa trasa) to 2.0 jest tutaj najlepszy i współgra dobrze z LPG - więc to byłoby na plus.

Oczywiście nie chodzi mi o ocenę stanu technicznego, to będę musiał komuś zlecić żeby zrobił to na miejscu, a potem podjechać po "gotowe" ;)
Chodzi mi raczej o to czy widzicie coś podejrzanego, może coś z wyposażenia będzie kłopotliwe. Może cena zdaje się nieadekwatna?

Ogólnie szukam samochodu bardziej wygodnego niż dynamicznego. Dużo jeździłem Seatami, Skodami i Oplami Astra kombi z silnikami Diesla 1.6. Jeśli silnik z Citroena nie byłby gorszy to jest dla mnie w zupełności wystarczający. Jeśli będzie odrobinę słabszy - przeżyję.

Podobno C5 są polecanymi samochodami w tej grupie ceny i kategorii to też zwróciłem na nie swoje oczy i szukam takowej (Sedan lub Tourer)

PS. Jeśli znacie firmę lub kogoś kto może tam podjechać na oględziny i będzie w stanie dać rzetelną opinię na temat stanu samochodu, również przyjmę taką informację! Zdaje sobie sprawę, że nie ma samochodów idealnych - chodzi mi o zmniejszenie ryzyka, że w pierwszym miesiącu wymienię pół samochodu. Zależy mi na opinii czy samochód jest w przyzwoitym stanie jak na swój wiek i przebieg - niekoniecznie na 100+ zdjęciach. Ja niestety na samochodach się nie znam :unsure:
Sadmar
Obserwowany

19 Maj 2020, 18:30

Dość drogi, mam również wątpliwości co do jego bezwypadkowości
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Maj 2020, 18:51

Dzięki za odpowiedź. Cena faktycznie trochę duża, większość tych modeli krąży w okolicy 25 tys. Jednak biorąc pod uwagę, że ma zrobiony gaz oraz jest w wersji Exclusive, a także wymienione sprzęgło, myślałem, że może warto rozważyć.

Najbardziej martwi mnie jednak wątpliwość co do bezwypadkowości, co Cię skłania ku temu?
Sadmar
Obserwowany

19 Maj 2020, 19:19

Sadmar napisał(a):Najbardziej martwi mnie jednak wątpliwość co do bezwypadkowości, co Cię skłania ku tem

Odpal sobie np. drugie zdjęcie (to od frontu) i porównaj spasowanie błotnik-maska po lewej i prawej stronie. Ogólnie wygląda jakby coś się działo przede wszystkim od strony pasażera (szczelina błotnik-drzwi)
Tylny zderzak też trochę krzywo siedzi.
Grunt, że trzeba to dokładnie sprawdzić. Wiadomo, że zdjęcia są obrobione i prawdopodobnie zrobione tak żeby ukryć największe wady. Do tego srebrny lakier, który ma swoje "humory" i to co wyszło na fotce niekoniecznie tak samo widoczne na żywo.

Cena dość wysoka, przebieg w miarę niski, bardzo fajna wersja wyposażenia, lpg no i hydro. Swoją drogą zawias też warto sprawdzić czy nikt przy nim nie drutował
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zamienniki opon - kalkulator
    Zamiennik to opona która ma za zadanie zastąpić nam oponę wzorcową tą którą przewidział do montażu w samochodzie producent. Chodzi tu dokładnie o rozmiar średnicy zewnętrznej opony który będzie jak najbardziej ...