Prosiłbym, w miarę możliwości, o ocenę ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Z tego co wyczytałem m.in. na tym forum, jeśli chodzi o silniki benzynowe (bardzo dużo jazdy miejskiej do 50km + czasem dłuższa trasa) to 2.0 jest tutaj najlepszy i współgra dobrze z LPG - więc to byłoby na plus.
Oczywiście nie chodzi mi o ocenę stanu technicznego, to będę musiał komuś zlecić żeby zrobił to na miejscu, a potem podjechać po "gotowe"

Chodzi mi raczej o to czy widzicie coś podejrzanego, może coś z wyposażenia będzie kłopotliwe. Może cena zdaje się nieadekwatna?
Ogólnie szukam samochodu bardziej wygodnego niż dynamicznego. Dużo jeździłem Seatami, Skodami i Oplami Astra kombi z silnikami Diesla 1.6. Jeśli silnik z Citroena nie byłby gorszy to jest dla mnie w zupełności wystarczający. Jeśli będzie odrobinę słabszy - przeżyję.
Podobno C5 są polecanymi samochodami w tej grupie ceny i kategorii to też zwróciłem na nie swoje oczy i szukam takowej (Sedan lub Tourer)
PS. Jeśli znacie firmę lub kogoś kto może tam podjechać na oględziny i będzie w stanie dać rzetelną opinię na temat stanu samochodu, również przyjmę taką informację! Zdaje sobie sprawę, że nie ma samochodów idealnych - chodzi mi o zmniejszenie ryzyka, że w pierwszym miesiącu wymienię pół samochodu. Zależy mi na opinii czy samochód jest w przyzwoitym stanie jak na swój wiek i przebieg - niekoniecznie na 100+ zdjęciach. Ja niestety na samochodach się nie znam