REKLAMA
Jak zapewne wiecie (lub domyślacie się) pracuje w firmie motoryzacyjnej (stąd tez moja wiedza, którą staram się dzielić).
Otóż, uzupełniając naszą bazę trafiliśmy na stanowisko importera Citroena, które stwierdza iż "... powinniśmy mieć od nich zgodę na piśmie na przepisanie specyfikacji ich modeli do naszej bazy ...". O ile jestem w stanie zrozumieć powyższe stanowisko przy danych nie dostępnych ogólnie o tyle w powyższym przypadku wydaje mi się taka praktyka jest co najmniej dziwna. I nie chodzi tu konkretnie o nasza firmę ( tutaj sprawa jest przejrzysta jak źródlana woda - jest to narzędzie do prezentacji między innymi ich dealerów), ale o sytuacje kiedy ktoś będzie chciał np. na tym forum, napisać coś o modelu Citroena. Idąc analogicznie, również powinien uzyskać zgodę od importera na użycie ogólnodostępnych informacji.
Nie wydaje mi się aby tego typu praktyki mogły przysporzyć marce sympatii, ale to moja opinia. Czekam na Wasze.
PS
Dla uwiarygodnienia postu oczywiście mogę (i chciałbym) konkretnie napisać o jaką firme chodzi, ale wiem jak Moderatorzy są uczuleni na tym punkcie