Citroen Saxo 1.1 - proszę o ocenę

17 Cze 2013, 21:10

Witam. Na okres lipiec-wrzesień potrzebuje małolitrażowego samochodu. Wczoraj sprzed nosa odjechała mi Corsa B 1.2, a dziś trafiłem na coś takiego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Mniej więcej co powiecie o tym Saxo? Wcześniej już interesowałem się tym modelem i wiem, że najsłabszym elementem tego francuza jest oczywiście tylna belka. Z tego, co wyczytałem, jeśli coś z ową belką jest nie tak, to samochód z tyłu wygląda tak: /------------\.

Jutro chciałbym go obejrzeć. Nie będzie to mój pierwszy samochód, więc mniej więcej wiem, o co pytać, tylko zależy mi na opinii kogoś postronnego :D Pozdrawiam.
dwajeden
Początkujący

Prawo jazdy: 12 12 1991
Auto: Vectra C
Silnik: 2.0T
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

17 Cze 2013, 21:15

Za 1600zł nie spodziewałbym sie rewelacji.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Cze 2013, 03:27

Model dosyć wdzięczny.jeszcze z tych 'lepszych" ,tradycyjnych samochodów. Jeśli jest w przyzwoitym stanie,to można się pokusić o zakup. Zwróć uwagę czy podwozie nie jest skorodowane. Saxo może mieć kłopoty z detalami w przednim zawieszeniu. W tym modelu trzeba dosyć regularnie wymieniać tuleje na wahaczach, sworznie i łączniki stabilizatora. Części są tanie. :)
Tek konkretny egzemplarz wygląda jeszcze w miarę. Jeśli dobrze jeździ ,to jest warty zakupu za te pieniądze.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    VII Eliminacja Wojny Północ-Południe / relacja
    W ubiegłą sobotę odbyła się największa do tej pory eliminacja cyklu Wojna Północ-Południe. Areną zmagań zawodników było katowickie Summer Cars Party, które przez 6 lat swojego istnienia urosło do rangi ...