Citroen skrzywione lewe tylne koło

02 Gru 2006, 12:05

Mam pytanko do kolegów forumowiczów. Otóż mam lekko skrzywione lewe tylne koło od citroena z/x. Problem tkwi w tym ze ono o cos ociera i opona mi sie przyciera. Os jest lekko skrzywiona(mało widocznie) ale nie ma wogole luzu przy kole, pukniete auto tez nie było. Jak myslicie co mu dolega? Co to moze być? Wiem, ze wymiana osi mnie napewno czeka ale czy na krótki okres zanim nie dostane tej osi mozna z tym fantem cos zrobić? I ile mniej wiecej taka os moze kosztować? Pozdrawiam Monia :(
Monia
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska
  • 02 Gru 2006, 14:41

Witam,
    Z tego co piszesz to skrzywiona jest oś tylna samochodu. Nie wiem jakie zawieszenie ma ten samochód, ale najlepiej jak byś udała się na diagnostykę i tam fachowiec stwierdzi czy da się to naprawić i w jaki sposób. Być może skrzywione są elementy mocujące i wtedy wymiana nic nie da.
    Pozdrawiam,
    Artek
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

11 Gru 2006, 20:14

Otóż pewna osoba zaproponowała mi żebym na to koło w którym tarła sie opona założyc tzw dystans. I o dziwo bingo. Nic nie trze autko chodzi bardzo dobrze. Oczywiście po kazdej przejazdzce staram sie sprawdzać czy czasami cos nie przytarło(jak tarło to koło piszczało teraz chodzi cichutko). Narazie jest ok. Wiem, ze i tak ten problem bede musiała inaczej rozwiazać. Narazie nie wiem jeszcze jak, ale pracuje nad tym :wink:
    Pozdrawiam Monia
    Monia
    Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      [E] 300C 3,5 / C6 3,0 / Legend IV 3,5 / GS 300 mk3
      Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu E - silnik benzynowy o mocy ok. 250KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2006 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Chrysler 300C 3,5 - 249KM - ...