Citroen xM

17 Paź 2010, 21:24

witam mam pytanko co do explotacji xm-a jaki jest jego miesięczny wkład w niego bo wiadomo będą wycieki itp w gazie czy Dieslu ? czy7 warto pakować się w ten wehikuł >?
powiem że strasznie mnie ciekawi te auto jak bym kupywał to MK1 tańszego
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

28 Paź 2010, 10:29

mogę wydac opinię na temat 2.1td. mam xantie z tym silnikiem. do tego auta idealny. mocny, dynamiczny. plusy: stara konstrukcja, mało awaryjny, mocny. minusy: więcej pali niz np hdi (6-7 litrów), części drorzsze niz w innych wersjach silnikowych (silnik mało popularny i mało awaryny i nie komu napedzać popytu na części:D). ogólnie polecam ten silnik. xm-ów z 2.1 jest trochę więc na pewno cos znajdziesz. mam nadzieję ze wiesz na co sie porywasz? hydraulik to nie jest zwykłe auto. o to trzeba dogladac, dbać i naprawiac od razu jak sie pojawia problem bo odkładanie na potem to tylko większy wydatek. nie sie co bać tego auta jak onie dbasz. naprawy też nie są drogie pod warunkiem ze znajdzie się dobrego mechanika a tych nie stety jest mało. przedewszystkim omojaj szerokim łukiem serwis citroena bo zedrą z ciebie dużą kasę. ogólnie z hydraulikami jest tak że im droższy tym bardziej zadbany. jesli chcesz takie auto to nie szukaj okazji za parę groszy bo potem naprawy będa drogie. szukaj zadbane przedewszystkim technicznie a potem sam dbaj a nie bedzie problemów. z czasem sam się go nauczysz naprawiac:P. wiem ze xm jest fajny ale na twoim miejscu szukałbym xantii ponieważ hydro w xantii jest troche mniej skomplikowane i mniej awaryjne niz w xm-ie
scrolll
Początkujący

Miejscowość: podkarpacie