CITROEN XSARA 1.6i problem z ogrzewaniem

09 Lut 2008, 18:55

Witam!Mam problem dotyczący ogrzewania w mojej cytrynce. Chodzi o to ze wogule nie działa nawiew nawet gdy daje na full... jest to troszkę uciażliwe tym bardziej ze szyby mi zamarzają lub parują... proszę o pomoc. Pozdrawiam :shock:
dziurmen
Nowicjusz

09 Lut 2008, 19:41

Sprawdź pod maską czy nie masz żadnych liści w prawym i górnym rogu na dole :idea: lub może masz zakręcony mechanicznie nawiew... ( w środku ) Zawsze pokrętło może być dobrze ustawione a w środku jest coś źle 8) i jeszcze jeden możliwy powód, jeśli masz pokrętło wskazujący gdzie powinien być nawiew ( na nogi , na twarz , ... ) w środku jest pomieszane... 8)
Daroo
Początkujący

13 Lut 2008, 17:14

Sprawdziłem wszytko i nie ma tam żadnych liści...bezpieczniki tez sa sprawne. Nie wiem co jeszcze może być tego przyczyna, gdy przekręcam pokrętło na full słychać specyficzny dzwięk dochodzący z dmuchawy...być może jest coś z silniczkiem bo raz załapuje a raz nie. Dziękuję za rade.Pozdrawiam Dziurmen :D
dziurmen
Nowicjusz

23 Lis 2008, 19:16

Witam! Mam taki problem mam citroena xsare 1.6i 98r i nie dziala mi ogrzewanie. Dmuchawa ma 4 stopnie a dziala tylko na czwartym poziomie na reszczie tak jak by jej nie bylo;/ nie wiem co mam zrobic grzac grzeje ale slabo pomożcie:D
kuki_kris
Nowicjusz

06 Lut 2011, 18:32

witam :) niedawno nabyłem taki samochód i mam pytanie. Czy ten silnik (1.6i 16v, 110KM), jest kolizyjny, czy nie? proszę o odp.
arniessl
Nowicjusz

Miejscowość: stalowa wola

07 Lut 2011, 10:48

kuki_kris wymień regulator(rezystor) silnika nagrzewnicy to wtedy będzie chodził na 1,2,3 i 4 biegu >no chyba za silnik jest zatarty i na 4 chodzi ale bardzo ciężko.

arniessl jest to silnik kolizyjny>.

dziurmen, najlepiej dostać się do silniczka, może wtyk się obluzował lub zaśniedział, sprawdź jeszcze pokrętło od włączania, może styki są brudne lub nadpalone.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Ceed 2 - led reflektor przód jak naprawić?
    Koledze zepsuł się reflektor mianowicie nie zapala mu się led w jednej z lamp nie świeci w ogóle a w drugiej miga czasami. Są to wersje europejskie zwykłe soczewki z ledami (nie Xenon) czy jest możliwość naprawienia ...