Chciałbym przedstawić Wam moje toczydło, a mianowicie Citorena Xsarę Coupe z 1998 roku.
Samochód posiada podstawowy silnik 1.6 8v o mocy 88KM. Aktualny przebieg to 145.600km.
Wersja wyposażenia jak na 1998 rok jest średnia:
- ABS
- kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach
- el. regulowane reflektory
- el. regulowane lusterko prawe
- el. szyby x2
- immobilizer
- klimatyzacja manualna i automatyczna
- światła przeciwmgielne
- centralny zamek z pilotem
- dzielona tylna kanapa
Samochód w moich rękach od 2 miesięcy. Przez ten czas zdążyłem wydać już dużo pieniędzy na dopieszczenie go. Przeszedł mały serwis zawieszenia, dostał nowe 15" felgi Speed Line Citroen, opony Vredestein Sportrac 3 205/50/15, a aktualnie znajduje się w serwisie RENO MAX na serwisie silnika.
Samochód brał mi olej, nie pluł nim tylko spalał, ponad 1l na 1000km czyli stanowczo za dużo. Auto ma wymienioną chłodnicę a pierścienie w silniku były w złym stanie, podejrzewam, że we Włoszech skąd przyjechał był przegrzany. Oprócz tego silnik w bdb stanie wg serwisantów. Samochód został oddany na serwis do specjalistów od aut francuskich i oto co zostanie zrobione:
- wymiana uszczelki pod głowicą
- planowanie głowicy
- wymiana uszczelek dolotowych i wylotowych
- wymiana uszczelki miski olejowej
- regulacja zaworów
- wymiana uszczelniaczy zaworowych
- wymiana pierścieni
- wymiana panewek korbowodu
- wymiana rozrządu wraz z pompą wody
- wymiana świec
Po serwisie samochód zostanie zalany olejem Valvoline MaxLife 5W40 i zostanie założony filtr oleju firmy KNECHT.
Auto jest jak dla mnie bardzo wygodne, dobrze wyciszone, spalanie w Warszawie to około 8,5l/100km, w trasie około 6,5-7l (dane katalogowe mówią o 11l w mieście).
W aucie są zamontowane przez poprzedniego właściciela budżetowe głośniki (2x16cm + 2x13cm) firmy Peiying, ja zamontowałem w samochodzie radyjko JVC KD-R312, i ten zestaw spełnia w 100% moje potrzeby muzyczne.
Z minusów na bank wykończenie wnętrza (mimo bdb stanu wnętrza), niestety po 13 latach dużo rzeczy trzeszczy, odkleja się podsufitka i ogólnie czeka mnie mały serwis wnętrza za miesiąc by na wiosnę i lato móc cieszyć się ciszą we wnętrzu samochodu. No i na bank do minusów mogę zaliczyć lakier który jest podrapany i posiada dużo odprysków.
Kupiłem w ASO lakier zaprawkowy odpowiedni do mojego auta i jak tylko zrobi się trochę cieplej to jadę na zrobienie profesjonalnych zaprawek wraz z polerowaniem i odnową lakieru.
Ze względu na ilość $ wsadzonych w samochód liczę na jego bezawaryjne użytkowanie przez kilka lat, szczególnie po serwisie zawieszenia i silnika
Lexus NX w pogoni za dziecięcymi marzeniami Jak trafić klipem reklamowym do inteligentnych odbiorców? Zbudować przekaz na pozytywnych uczuciach, wprawić w wibracje poczucie humoru i szybko zakończyć niespodzianką. Taki właśnie jest nowy, 30-sekundowy film reklamujący ...
Rambler Marlin Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.