Citroen ZX problem z benzyną

20 Cze 2019, 07:50

Auto na gazie chodzi ok natomiast na benzynie gaśnie i szarpie silnik 1.6 88KM
To1Ja
Nowicjusz

20 Cze 2019, 08:29

Filtr paliwa lub sama pompka
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

20 Cze 2019, 08:42

Filtr paliwa wymieniłem natomiast pompa to raczej nie bo na postoju chodzi ale czasem przerywa gaśnie podczas ruchu
To1Ja
Nowicjusz

20 Cze 2019, 08:49

Jak jeździ się z małą ilością paliwa w baku mając lpg to często właśnie po pewnym czasie potrafi paść pompa paliwa. Dlatego warto w pierwszej kolejności sprawdzić to co napisał [email widoczny po zalogowaniu] Przyczyny trzeba szukać w układzie zasilania benzyną.
To1Ja napisał(a):natomiast pompa to raczej nie bo na postoju chodzi ale czasem przerywa gaśnie podczas ruchu

Pompa paliwa może dawać za małe ciśnienie i na wolnych obrotach może chodzić w miarę normalnie ale po dodaniu gazu będzie już źle.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

15 Lip 2019, 16:15

Pompa nie była winna wymieniłem i teraz się nie wkręca na obroty po przejechaniu krótkiego dystansu
To1Ja
Nowicjusz

15 Lip 2019, 20:59

Może być problem z wtryskiwaczami
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...

16 Lip 2019, 13:00

Ja bym bardziej stawiał na świece
To1Ja
Nowicjusz