Civic 1,5 a 1,3

12 Sty 2008, 16:45

Witam ponownie, Byłem ze znajomym w Niemczech w poszukiwaniu Hondy V-tec 1,5 V Generacja.

Okazało się ze vtec na niemczech to szukanie igły w stogu siana, wiec probowalismy z samym 1,5 I co sie okazuje było "Pare" ale wszystko tzw 'strupy"

i wrocilismy bez niczego :(

i teraz mam pytanko Gdyz było w Nimczech mnóstwo Hond 1,3 czy to jest jakas wielka różnica, czy ten silnik nie będzie mułowaty... z góry dziekuje za pomoc i opinie.
Warson
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

14 Sty 2008, 16:48

napewno to nie bedzie to co 1.5 ale nie bedzie mulowaty. Jezdzilem 1.3 i to auto jest lekie i niezle mu idze z tym silnikiem.

A mozesz mi podac ceny tych hond 1.3 w niemczech??
tihomax
Początkujący

15 Sty 2008, 00:35

Honda 1.3 radzi sobie bardzo dobrze ze swoją masą, jest to co prawda mały silnik ale wystarczy do spokojnej jazdy, wyprzedzać też da radę. A niemyślałeś o silniku 1.6 VTI?
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

24 Sty 2008, 00:33

1.3 malo pali. i zalezy mi zebym jak najmniej zaplacil za ubezpieczenie.
ten 1.6 pewno sporo wiecej pali.
tihomax
Początkujący

24 Sty 2008, 01:08

Właśnie jeśłi chodzi o silnik 1.6 VTI to posiada ona taką fajną zaletę jak zmienne fazy rozrządu, jeśli jeżdzimy spokojnie nie wciągamy auta ma wysokie obroty to jest ono bardzo ekonomiczne, jeśli ciskamy , no to wiadomo że będzie palił więcej. Niewiem ile pali w praktyce silnik 1.3 ale wiem natomiast że 1.6 Vti przy spokojnej jeździe pali 6-7 litrów paliwka.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

24 Sty 2008, 13:25

W trasie lecąc sobie 90-120km/h spokojnie wyjdzie Ci 5l (chodzi tu o 1.3)
Ten silnik ma 75KM i daje rade sobie z tym autkiem.
Szukaj zeby nie było rdzy na tylnych nadkolach i tylnej klapie bagaznika bo tam lubi gryżć Hondzie.
Sam szukam takiej Hondzi ale 1.5 LSi nie jest łatwo znalezc cos zadbanego ale juz dwa razy uciekła mi taka sprzed nosa :(
ale nie śpieszy mi sie,czekam na okazje
Tutaj masz kilka ofert Civica
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
z tym silnikiem poprostu wymiata :lol:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
passek b5
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wymóg opon zimowych lub całorocznych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest zakaz jazdy na oponach letnich w tym okresie roku, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, ...
    Toyota Supra z 1994 roku sprzedana na aukcji
    Już niedługo nowa generacja Toyoty Supry trafi do salonów. Tymczasem oryginalna Supra 4. generacji z 1994 roku została sprzedana na portalu aukcyjnym Bring A Trailer za kwotę aż 121 000 dolarów, czyli ponad ...