Civic do 5 tys

08 Gru 2010, 19:51

Amortyzatory, nawet nie sprawdzałem, żeby nie było.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Gru 2010, 19:57

jiGsaw napisał(a):Amortyzatory, nawet nie sprawdzałem, żeby nie było.

Sprawdzone na szybko na allegro... do Cifa około 20zł droższe (szt.) :-D
Jak często wymieniasz amorki? Ta różnica 80 zł (raz na kilka lat) spowoduje że zbankrutuje :-D
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

08 Gru 2010, 19:59

Nie chce mi się szukać. Mam na myśli amorki takie jakie się pakuje, czyli poniżej Kayaby raczej się nie schodzi, bo szkoda kasy na wymianę. Tutaj różnica pewnie będzie wyższa.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 20:01

jiGsaw napisał(a):Nie chce mi się szukać. Mam na myśli amorki takie jakie się pakuje, czyli poniżej Kayaby raczej się nie schodzi, bo szkoda kasy na wymianę. Tutaj różnica pewnie będzie wyższa.

na przykladzie kayaby podawal roznice wlasnie :wink: tez spojrzalem 20zl roznicy na sztuke- robisz stereotypy 5gen czy 6gen to teraz bardzo popularne autka
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

08 Gru 2010, 20:13

No dobrze, ale generalnie są droższe w częściach, 20zł tu, 20zł tam, a sporo trzeba często powymieniać w takich starszych autkach. Mechanicy też więcej skasują niż za VW na ogół. Akurat Honda jeszcze jest całkiem popularna u nas, więc nieźle wypada.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 20:21

Widziałem nie jeden cennik warsztatu samochodowego, nie ma tam nic o marce auta :-D Wymiana klocków tyle i tyle, wymiana amortyzatorów tyle i tyle.

Pewnie za wymiane kół na zimowe w Hondzie też wiecej się płąci niż w VW :-D

Przestań bzdury opowiadać i ludziom zatruwać umysły swoją pseudo wiedzą ;-)
AreBie
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...

08 Gru 2010, 20:22

No tak, bo nic innego się nie robi, tylko wymienia klocki i opony. Może Ty nie zatruwaj swoim pseudo myśleniem?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 20:27

Wymiana rozrządu, przeguby i czego kolwiek innego w Golfie i Civicu kosztuje tyle samo. Wymień może coś Ty bo mi nic nie przychodzi do głowy. Widze nauczyłem Cie nowego słowka "pseudo" :-D
AreBie
Aktywny

08 Gru 2010, 20:31

Części są droższe i tyle, nie ma co dyskutować, czepiasz się dla zasady. Chociażby głupia wymiana rozrządu, czy sprzęgła itp. każdy mechanik ogarnia VW, japońce już mniej.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 20:33

jiGsaw napisał(a):Części są droższe i tyle, nie ma co dyskutować, czepiasz się dla zasady. Chociażby głupia wymiana rozrządu, czy sprzęgła itp. każdy mechanik ogarnia VW, japońce już mniej.

nie przesadzajmy...
civ 5gen ma konstrukcje prosta jak... :lol: jezeli mechanik ktory serwisuje Twoje auto nie ogarnia 15-17 letnich hond... to ja wiem skad czerpiesz wiedze :wink:
tak jak mowie: moze jakies sportowe japonskie auta sa trudne i drogie w serwisie, ale nie kompakty :cool:
JerzyB333
Stały forumowicz

08 Gru 2010, 20:39

To jaki mechanik potrafi ogarnąć BMW, bo jak sam napisałes one wyprzedają inne marki o 30 lat :-D
AreBie
Aktywny

08 Gru 2010, 20:40

No niestety, mało który. :mad:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 20:44

jiGsaw napisał(a):No niestety, mało który. :mad:

w sumie trzeba sie zgodzic- bo w POLSCE naprawde brakuje kumatych mechanikow do nowoczesnych- albo domorosli "fachowcy" albo ASO, ktore zmienia wszystko(wybieram drugie bo mnie stac i przynajmniej mam gwarancje w razie ich pomylki). za to Ci lepsi sie cenia :wink:

Doswiadczylem tego zmieniajac rozrzad w warsztacie prywwatnym- zapomnieli wymienic napinacza, za ktory placilem :evil: rrr

No ale nie ulega watpliwosci, ze kazdy ma inna definicje nowoczesnosci(dla mnie 2001 w gore :wink: )
JerzyB333
Stały forumowicz

08 Gru 2010, 20:47

Ja bym raczej obstawiał skomplikowanie konstrukcji i unikalność zastosowanych rozwiązań.
A to z rocznikiem niekoniecznie ma dużo wspólnego :wink:
A z tym, że u nas dobrych mechaników ze świecą szukać to się zogdzę :smile:
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Gru 2010, 20:47

Dla Ciebie nowoczesność to tylko rocznik, co rozumiem, bo czego wymagać od laika.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika