Civic do 5 tys

07 Gru 2010, 13:52

Witam. sprzedałem swoje autko a było to clio I 1,2 . i Pora na cos lepszego . Mam chec na honde civic jakas co myslicie o tych autach ? do wydania mam 5 tys czy kupie za ta cene jakis rozsadny model..?? na co szczegolnie patrzec kupujac te auto .?? chcialbym najlepiej zeby jeszcze w gazie bylo .:) czy za ta cene moge znalesc dobry egzemplarz..??
milan240
Początkujący

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

07 Gru 2010, 13:55

No może być ciężko bo większość egzemplarzy Civiców V jest w rękach młodych gniewnych i często też są katowane pod punktem wiejskiego tuningu.Głowną bolążką jest też niestety ruda (tylne nadkola i tylna klapa).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Gru 2010, 15:00

Troszke mało jak na zadbana trzeba by było mieć z 6-7 tys....szukaj wersji 1.5 rdza to bolączka zwracaj uwage na korozje nadwozia i zużycie silnika na poczatek czy nie kopci po odpaleniu i dodaniu ostro gazu... jak kupisz możesz wstawic gaz jakięs 1500zl do tego silnika
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Gru 2010, 15:25

czyli zwracac uwage na korozje i dym .. A kupowac lepiej gazem czy bez i samemu zamontowac? A moze proponujecie jakies inne autko za okolo 5 tys .??
milan240
Początkujący

07 Gru 2010, 15:35

Czego oczekujesz od samochodu? Ja uważam, że za 5k dostaniesz civic V 1.5 bez wybrzydzania, wszak to podstarzały japoniec klasy C. Zwróć uwagę głównie na blachy i pobór oleju, jak da radę... sprawdź, czy nie kopci, nie czuć olejem za autem. Sprawdź w każdym zakresie obrotów. Jak z gazem to tylko sekwencja, jak masz sam wstawić to samo, do 4 cylindrów to będzie z 2tys zł koszt.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Gru 2010, 15:48

Mam nadzieje że za te 5 tyś chcesz kupić V a nie VI.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus pracuje nad nową V-ósemką
    Po kilku latach spekulacji teraz wiemy to na pewno – Lexus pracuje nad nowym silnikiem V8, który w przyszłości ma trafić pod maski sportowych samochodów marki. Jednym z pierwszych aut z tą jednostką będzie ...
    @Mii - pierwszy SEAT oferowany wyłącznie on-line
    Krótko po wprowadzeniu do sprzedaży miejskiego auta SEAT-a modelu Mii, hiszpański producent wprowadza unikalną wersję swojego przedstawiciela segmentu A – @Mii, który będzie dostępny tylko przy zamówieniu ...

07 Gru 2010, 16:29

No mysle nad V bo wydaje mi sie ze za ta cene kupie w lepszym stanie V niz VI .? chyba ze inne auto proponujecie ??
milan240
Początkujący

07 Gru 2010, 17:02

Może seat ibiza? lepiej wstawic gaz samemu masz gwarancje po paru latach podzespoły instalacji zaczynaja siadać gdy była za uboga mieszanka mogą byc wypolone gniazda zaworowe itd i do silnika 1.5 zakłada sie zwykły mikser to jednopunkt o ile sie nie myle
nitro
Zaawansowany

07 Gru 2010, 17:43

Co do innych aut to może Lanos,Brava,Polo III,Ibiza jak poprzednik napisał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Gru 2010, 18:26

nitro napisał(a):Może seat ibiza? lepiej wstawic gaz samemu masz gwarancje po paru latach podzespoły instalacji zaczynaja siadać gdy była za uboga mieszanka mogą byc wypolone gniazda zaworowe itd i do silnika 1.5 zakłada sie zwykły mikser to jednopunkt o ile sie nie myle

Zwykły mikser to do poloneza 10 lat temu można było sobie założyć.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Gru 2010, 18:39

Chodziło o druga generacje....w którym zakładzie zakładają sekwencje do jednopunktu?
nitro
Zaawansowany

07 Gru 2010, 18:44

Nie wiem, jak jest mechaniczny wtrysk to gaz bym sobie w ogóle odpuścił. II generacja to porażka kompletna, zwłaszcza dla takiego silnika. Z resztą przy obecnych relacjach cen gaz/pb to w ogóle nie wiem, czy jest sens gazować takie auto.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Gru 2010, 10:58

No w sumie to tak....ale na upartego można wsadzic ta 2 generacje oczywiście osiągi spadaja znacząco i trzeba dbać o układ zapłonowy zeby nie kichało nic....ogólnie taki 1.5 pali 6 do nawet 9 przy ostrzejszej jeździe
nitro
Zaawansowany

08 Gru 2010, 12:35

nie zalezy mi na silniku 1,5 moze nawet byc 1,3 lub 1,2 poprostu chcialbym fajne niezawodne autko i tanie w utrzymaniu.
milan240
Początkujący

08 Gru 2010, 13:17

1.5 najlepsza opcja bo 1.3 jest na gażniku spalanie wieksze ciut i osiagi slabsze... może colt 1.3? albo wspomiana ibiza w tej kwocie nie ma za dużego wyboru
nitro
Zaawansowany