Civic rocznik 92 hatchback z automatem

24 Sty 2011, 14:58

witam Panstwa serdecznie .Pochodze z Małopolski ,kupilismy wraz z chlopakiem honde civic rocznik 92 hatchback z automatem w bardzo dobrym stanie .Autko przebadane i sprawne jak najbardziej.Z chlopakiem malo znamy sie na motoryzacji .Robilam prawo jazdy 5 lat temu .Nie mialam w miedzyczasie zadnej praktyki niestety rodzice nie chcieli dac mi auta .w weekend byla moja czwarta jazda i przykra niespodzianka nie wiem czy wynikajaca z winy auta?czy z braku moich umiejetnosci otoz mialam wrazenie ,ze auto nie trzyma sie drogi ,ze pomimo ,iz staram sie je kontrolowac to ono mnie sciaga .jestem generalnie mala osoba musze podkladac sobie poduszke na siedzenie ,zeby miec lepsza widocznosc .Jakie sa wasze rady ? Co robic?autko ma swiezo robiona geometrie koł (moze zle zrobiona?) mam wrazenie jadac nim ,ze nie jestem w stanie tego auta okielznac........SZkoda byloby go sprzedawac bo to dobry model .Nie wiem co robic .Na kursie jezdzilam chevroletem i mercedesem klasy A.Nie mialam takich problemow.Moze Wy mi cos doradzicie??????????
Ostatnio edytowany przez cranium, 25 Sty 2011, 20:38, edytowano w sumie 1 raz
cranium
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska
  • 24 Sty 2011, 15:18

W weekend była fatalna pogoda i generalnie każdemu się beznadziejnie jeździło wiem bo zrobiłem ponad 400km ale na razie nie masz co sceptycznie nastawiać się do tego auta. Złego słowa nie mogę powiedzieć o prowadzeniu się civica jest niski i ma nisko położony środek ciężkości. Pojeździj sobie troszkę i przyzwyczaj się.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2001

25 Sty 2011, 13:17

cranium napisał(a):pomimo ,iż staram się je kontrolować to ono mnie ściąga

... na bieżąco kontroluj ciśnienie w oponach, na równym i prostym odcinku gdy sama bedziesz na drodze puść kierę ... potem napisz o wrażeniach ... pozdro ...
    silvo44
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
    Prawo jazdy: 01 09 1983
    Auto: TOYOT YARIS III
    Silnik: 1,0
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2011

25 Sty 2011, 20:42

Do autorki tematu - proszę się zapoznać z zasadami pisania tematów - jest w regulaminie. Poprawiono.

Z tego względu, że jesteś kobietą na naszym forum, zapraszam tutaj i tutaj . Pozdrawiam.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Rok produkcji: 2000

26 Sty 2011, 00:19

silvo44 napisał(a):
    cranium napisał(a):pomimo ,iż staram się je kontrolować to ono mnie ściąga

... na bieżąco kontroluj ciśnienie w oponach, na równym i prostym odcinku gdy sama bedziesz na drodze puść kierę ... potem napisz o wrażeniach ... pozdro ...

No wiec mili Panowie : zrobiłam następujący test:jechalam z gorki pomalutku na wprost..... puscilam kierownice i zaczelo go sciagac na lewo.........czyli to zle prawda?mial zrobiona tydzien temu zbieznosc ... moze zle ja zrobili juz sama nie wiem jednak wydaje mi sie ,ze tak byc nie powinno choc nie znam sie za bardzo na motoryzacji..............
    cranium
    Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

26 Sty 2011, 08:47

Jak ściąga to nie dobrze najlepiej jedz na stację diagnostyczną i poproś o sprawdzenie zbieżności koszt ok 10zł jak wyjdzie, że zbieżność jest zła to proponował bym sprawdzić od razu przednie zawieszenie koszt ok 20zł jak też wyjdzie, że jest ok to poproś diagnostę o wystawienie kartki co sprawdzał i pojedz do warsztatu tam co była robiona zbieżność i powiedz jaka jest sprawa jak źle zrobili to powinni naprawić.
    PrezesArtek
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Audi S8 i Wp11-144
    Silnik: AVP, QG18DE
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Rok produkcji: 2001
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
      W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...

26 Sty 2011, 20:45

PrezesArtek napisał(a):(...) jak też wyjdzie, że jest ok to poproś diagnostę o wystawienie kartki co sprawdzał i pojedz do warsztatu tam co była robiona zbieżność i powiedz jaka jest sprawa jak źle zrobili to powinni naprawić.

Dokładnie tak!
    Każdy mechanik udziela na swoją usługę gwarancji i rękojmi, nawet, jeśli mu się wydaje, że nie udziela - od tego jest prawo. A mechanik (o ile to warsztat, a nie "pan Kazio") musi działać w zgodzie z prawem.

W razie konieczności - daj znać, też jestem z Małopolski i może będę mógł pomóc.
    Pozdr
    fourup
    Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
    fourup
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
    Prawo jazdy: 08 01 1999
    Auto: Mercedes S124 250D
    Silnik: OM602
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Rok produkcji: 1990