Civic v-tec na gazie? profanacja czy oszczędność?

08 Kwi 2008, 22:59

To jest tak. Na minus najczęściej mówią zagorzali fani oraz Ci, na których stać na tankowanie benzyną.

Wiesz, takie argumenty, to można równie dobrze powiedzieć, że za gazem są wszyscy ci których nie stać na benzynę, ale gdyby było ich stać, to wychwalaliby benzynę.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Kwi 2008, 00:07

No bo generalnie w moim przypadku to wyglada tak. Potrzebuje auta na 2-3 lata (nie bede nia wiecznie jezdzil nie ;P) zeby sie nie psula malo palila i jezdzila W MIARE rzesko. jak mi 15% zabierze ze 125 koni to jakos to przezyje ;) Tylko nie chce zeby auto przerywalo brakowalo mu zupelnie przyspieszenia zebym nie byl czestym klientem warsztatow ;) NIe chodzi o jakies wielkie zastanawianie sie nad wyzszoscia benzyny nad gazem. Jesli wyzszosc niej przejawia sie np w tym ze zrobie 500 tys km a nie 550 to dam rade tak samo jak przezyje pogorszenie osiagow o 1 sek np. Przezyje tez grozne miny fanow hondy ;)

czy silnik v tec hondy z gazem (II gen.) bedzie bardziej awaryjny i klopotliwy niz bez.

jesli tak to prosze o kontakt do kogos kto sprzedaje Civica 5 gen hatchback/coupe w dobrym stanie najlepiej 94-95 rok i tak do 10 tysi ;P
warmplace
Nowicjusz

09 Kwi 2008, 10:25

Dishman napisał(a):
To jest tak. Na minus najczęściej mówią zagorzali fani oraz Ci, na których stać na tankowanie benzyną.

Wiesz, takie argumenty, to można równie dobrze powiedzieć, że za gazem są wszyscy ci których nie stać na benzynę, ale gdyby było ich stać, to wychwalaliby benzynę.

Chodziło mi głównie o takie osoby jak mój kolega, który ma ustawionych rodziców i "brzydzi" się gazem bo sobie może pozwolić na tankowanie coraz droższej benzyny. Po to się zakłada instalację by później móc oszczędzać. Znam "przeciwników", którzy są tylko dlatego przeciwni, bo ich stać na tankowanie (serio).
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Kwi 2008, 22:45

Ech teraz znalazlem w miare fajna honde 1.6 16V 125 KM (VTEC oczywiscie) VI gen... i tak sie zastanawiam bo nigdzie nie znalazlem ile one pala
warmplace
Nowicjusz

10 Kwi 2008, 22:53

srednie spalanie to 8 litrów
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

11 Kwi 2008, 14:41

JA nam hondę z taki silnikiem i pali mi przy spokojnej jeździe tak do 3 tyś. obrotów ok 7.5- 8 litrów, ale jak się ją "rabuje" do 7 tysi to potrafi połknąć sporo ponad 11 litrów
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

11 Kwi 2008, 14:43

No spalanie samochodu jest żeczą zmienną. Zależy jak bedziesz jeździł;] Jesli spokojnie to spali ci koł 7 a jescli ostro (tak jak ja;P) to dojdzie ci nawet do 13
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

11 Kwi 2008, 16:00

Jest dokładnie tak jak mówisz :-)
Ogólnie osiągi civica saą adekwatne do jego spalania :-)
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie