Civic V za ok 5 tys zl + 5 tys zl na czesci?

07 Mar 2008, 17:15

Witam, chodzi mi o zakup Civica V za ok 5 tys i wymiana czesci w nim za ok 5 tys. Duzo jest ofert za ok 10 tys ale nigdy nie wiadomo co sie kupi wiec kupic taniej z mysla o remoncie..
Civic musi miec silnik min 1.5 najlepiej 1.6 VTEC (1.3 odpada przez gaznik mialem juz prelude na gazniku duzo z tym problemow)
Cos takiego sie oplaca?
Pozdro

ps jestem nowy na formu i chcialbym powinac wszytkich forumowiczow :D :D
Jazwin
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

07 Mar 2008, 17:23

Kolego 5tys na części wydaje mi się trochę przesadą. @000 max 3000 to rozumię, bo zawsze coś tam może wyskoczyć, ale 5 to trochę przesada. Pamiętaj również o tym, że teoretycznie im droższy samochód, tym jego stan jest lepszy. A przecież całego wnętrza samochodu jak skrzyni biegów silnika i zawieszenia nie będziesz wymieniał. Od tego masz jazdy próbne, by zobaczyć czy samochód nadaje się do jazdy czy sobie go odpuścić.
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

08 Mar 2008, 00:05

Twoje podejście do sprawy nie wydaje mi sie rozsądne.

Za 5 tys. zł to kokosów niebędzie a zaraz po kupnie ładowac się w remonty to raczej nieciekawa sprawa.

A może lepiej kupić za 8 tyś. coś lepszego, po kpunie wymienić płyny filtry, paski itp. lać paliwko i śmigać a jak w trakcie eksploatacji pojawią sie jakies problemy z zawieszeniem to będziesz miał kasę na natychniastową wynianę końcówek amorów itp.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

08 Mar 2008, 17:23

Chodzi mi o to zeby auto bylo w 100% sprawne i jak wyjade zagranice na dluszy okrez zeby nie szukac tam mechanika bo cos bede musial wymienic
Jazwin
Nowicjusz

Miejscowość: Podlaskie

08 Mar 2008, 21:00

Za 5 tysi kupisz auto z większym przebiegiem i bardziej zjeżdzone.
Ja bym się w to nie bawił.
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne