Citron napisał(a):Zależy kto i gdzie jeździ. Trudno oczekiwać super dynamiki w mieście, gdzie w większych miastach średnia prędkość rzadko przekracza 30 km/h z resztą na drogach międzymiastowych gdzie przejeżdża się przez wsie rzadko kiedy przekracza się te 120 km/h
Też mi się tak wydaje. Z tego co widziałem na powyższych filmach to niemodowane silniki 105 i 125 do setki idą praktycznie równo. Pewnie później zaczyna 105 odstawać, załadunek go bardziej zamula itp. Prawda jest taka, że 95% to jeżdżę po mieście (240 tys), robię około 200 kilometrów miesięcznie, jeżdżę w maks 2 osoby i nie zapowiada się na razie, by to miało się zmienić. Praktycznie nie wykorzystywałbym tych 20 koni więcej, a jest ich jak na lekarstwo, nie ma w czym wybierać. Po mieście rzadko zdarza się wyprzedzać powyżej 100km/h
. Potrzebuję samochodu, który potrafi się poderwać od świateł. Jak się siedzi w Golfie 1.4 to każdy się podrywa lepiej
Będę celował w 105, chyba, że naprawdę trafi mi się jakiś zdrowy okaz 125, za którym nie trzeba jeździć po całej Polsce.
Citron, a powiedz mi jeszcze jak ze spalaniem tej 105, skoro ją miałeś? Pewnie nie ma sensu brania LPG?