Witam. Jakiś czas temu nosiłem się z kupnem samochodu do 10 tys zł, jednak postanowiłem odczekać do końcówki przyszłego roku i kupić samochód w maksymalnej cenie do 28 tys zł. Jak widać, mam jeszcze sporo czasu na przemyślenia, lecz obecnie korzystając z paru dni wolnych (L4
![Cool 8)]()
) wyselekcjonowałem dwa samochody. Moje typy to Honda Civic VIII (2007-2009) hatchback 1.8 i-VTEC (140KM) oraz Renault Laguna III (2008-2009) hatchback 2.0 16V (140KM). Ktoś się może zdziwić dlaczego akurat waham się między tymi całkowicie różnymi modelami. Wersje nadwoziowe 5-drzwiowe, będę nim podróżował z przyszłą małżonką (nie wiadomo czy w przyszłości coś się nam nie urodzi), więc ma to być po części samochód rodzinny. Główną rolę odgrywa realna cena kupna zadbanego egzemplarza i planowane założenie instalacji LPG. Na korzyść Civica przemawia sylwetka, świetny silnik i ogólnie pojęta niezawodność i wytrzymałość. Za Laguną natomiast świetne wyciszenie wnętrza, dobry silnik, komfort jazdy i wg. opinii wielu kierowców niezawodność. Lubię dynamiczną jazdę i przeważnie pokonuję krótkie odcinki (praca-dom, sporadyczne wyjazdy, raz w roku wakacje itd.), więc w moim przypadku odpadał diesel. Z instalacjami LPG mam dobre doświadczenia, a dobrze wykonana instalacja i regularnie serwisowana może działać wiele lat, a chciałbym, żeby samochód posłużył mi jakieś nawet 7 latek. Jeszcze nie miałem możliwości przejechania się żadnym z nich, więc Wasze odczucia dotyczące prowadzenia będą bardzo cenne
![Uśmiechnięty :)]()
Bardzo proszę posiadaczy w/w modeli lub osoby, które miały możliwość ich użytkowania o opinie i uwagi. Cenna będzie każda rada, z góry dziękuję
![Uśmiechnięty :)]()