Silników TSI/FSI nie biorę pod uwagę bo zbyt wiele negatywnych opinii na ich temat się doczytałem.
Potrzebuję po prostu wozu dla 2 osób, który przewiezie mnie bezproblemowo z punktu A do B, przy okazji z silnikiem, który da nieco więcej frajdy z jazdy niż mój 1.6 110km w Scenicu 2 - Od razu przytoczę, że wspominany Seat ibiza 1.2 odpada z tego powodu
![Szczęśliwy :D]()
Robię przebiegi rzędu 10k rocznie pokonując głównie drogę do pracy 30km dziennie + czasami jakieś trasy i wyjazdy w góry po 100 - 300km. Nie podobają mi się auta małe/miejskie więc skupiłem się na kompaktach i to dla mnie minimum, bo jak w ciągu najbliższego roku lub dwa pojawi się dziecko, to nie chcę z tego powodu zmieniać samochodu. Tutaj Civic to jeszcze większy dla mnie faworyt bo ma duży bagażnik, więc myślę, że poradzi sobie z rodziną 2+1 bez problemów
Co do kosztów utrzymania, to aby były adekwatne do klasy samochodu i ceny jego zakupu. Niestety mojego Scenica II kupiłem nieco ponad 2 lata temu za 15k i od tego czasu wydałem ponad drugie tyle na naprawy, więc wszystko co będzie tańsze w utrzymaniu mnie zadowoli
![Mr. Green :mrgreen:]()