Civic VIII ufo korozja przy szybie

28 Cze 2020, 11:13

Witam, szukam civica ufo do odpychania się z punktu A do punktu B. W moim budżecie biorę pod uwagę tylko 1.4 83km, taki mi w zupełności starczy.
Znalazłem kilka interesujących egzemplarzy, ze sprawdzona historia, polski salon, technicznie miód.
Jeden konkretny ufiak mnie zainteresował, ale ma kilka wad - malowany przedni błotnik że szpachlowka do 1.3mm, malowany tylny błotnik łącznie do 350um, ale na jego szczycie przy dachu delikatnie odchodzi klar, lekki wgniotek na przednim słupku pomiędzy szyba czołową a drzwiami. Na te elementy przymykam oko, w 12 letnim aucie ma prawo takie coś być. Generalnie wygląda ładnie i raczej nie powinno go to dyskwalifikować. Gorzej jest z korozja na dachu przy laczeniu z przednia szyba. Wstawię foto. Nie ma żadnych babli, tylko rdzawy nalot. Czy pod spodem moze być bardzo źle? Proszę doradźcie. Dodam, że większość cicikow ma w tym miejscu spore bąble, a tutaj tylko ten nalot.
SlowBoy
Nowicjusz

28 Cze 2020, 21:32

może być rożnie, napewno szyba do wycięcia, koszt ok 800-1000 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Cze 2020, 21:41

Z tego co czytałem, te korozje zazwyczaj są bardzo powierzchowne i wyciąganie szyby nie jest potrzebne. Może wypowie się ktoś kto z czymś takim już się spotkał?
SlowBoy
Nowicjusz

30 Cze 2020, 11:49

Możesz próbować lekko odgiąć uszczelkę i sprawdzić jak to wygląda. Jednak żeby to dobrze zrobić to raczej bez wyjęcia szyby mało realne.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...