Civic vs Corolla vs Mazda 323 vs Golf IV który?

07 Sty 2008, 18:56

Witam,
interesuje mnie auto kompaktowe z silnikiem diesla w rocznikach oscylujących blisko roku 2000, cena nie może przekroczyć 20 - 22 tys złotych. Moimi faworytami są:

1. Civic 2.0
2. Corolla 2.0
3. Mazda 323 2.0 DITD
4. Golf IV 1.9 TDI

Co sądzicie o tych modelach, na które byście postawili biorąc pod uwagę:

1. bezawaryjność
2. ekonomię spalania
3. wytrzymałość i wysokość zawieszenia (może się zdarzyć jazda po gruntowych drogach)

Kupowalibyście auto zarejestrowane już w Polsce, czy sprowadzone w autokomisie??? Z początku moim typem był golf, jednak odstraszył mnie fakt częstych kradzieży i...to, że za parę lat takich golfów w Polsce będzie więcej niż psów...
farurej
farurej
Nowicjusz

07 Sty 2008, 19:49

Ja z tych wszystkich samochodów które podałeś byłbym najbardziej za Toyotą, jest najmniej awaryjna. Chociaż dla pozostałcyh tez tego nie można odmówić. Silnik Golfa myśle że jest najlepszy, zawieszenie też proste i trwałe. O Mazdzie nic nie wiem, więc się nie wypowiadam. Honda ogólnie robi dobre samochody o sportowych możliwościach.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

07 Sty 2008, 21:07

golfa już chyba skreśliłem, hond mało, dużo dobrego naczytałem się o mazdach, a i cena do rocznika jest chyba z nich wszystkich najlepsza. Toyota...lider rankingów niezawodności, ale ten jej wygląd kaczej dupki... :))). a co powiecie o almerze II ??? tyle że tam silnik jest 2.2 więc chyba należy brać pod uwagę większe koszty opłat, prawda?
farurej
farurej
Nowicjusz

07 Sty 2008, 22:09

farurej napisał(a):golfa już chyba skreśliłem, hond mało, dużo dobrego naczytałem się o mazdach, a i cena do rocznika jest chyba z nich wszystkich najlepsza. Toyota...lider rankingów niezawodności, ale ten jej wygląd kaczej dupki... :))). a co powiecie o almerze II ??? tyle że tam silnik jest 2.2 więc chyba należy brać pod uwagę większe koszty opłat, prawda?

Almera II jak dla mnie moze być, choc nie wiem jak jest z niezawodnością, a silnik mysle ze jest bradzo dobry.
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sty 2008, 00:45

a co sądzicie o audi A3 ???
farurej
farurej
Nowicjusz

09 Sty 2008, 16:48

farurej napisał(a):a co sądzicie o audi A3 ???

Jest to super samochód, najlepszy silnik , najlepsze wnętrze, materiały, ocynkowane blachy. :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sty 2008, 17:36

audi A3.....super wozik.....ale tańszy jest Golf4, a to panowie to samo tylko w innej skórze, haha ale silniczek ten sam, rozwiązania te same....ja bym postawił na niemieckie auto, czy audi, czy golf.....będa bardzo dobre!! ;)
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

25 Sty 2008, 11:28

Zdecydowanie Toyota Corolla :)
rafalp1
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Paź 2010, 19:16

farurej napisał(a):Witam,
interesuje mnie auto kompaktowe z silnikiem diesla w rocznikach oscylujących blisko roku 2000, cena nie może przekroczyć 20 - 22 tys złotych. Moimi faworytami są:

1. Civic 2.0
2. Corolla 2.0
3. Mazda 323 2.0 DITD
4. Golf IV 1.9 TDI

Co sądzicie o tych modelach, na które byście postawili biorąc pod uwagę:

1. bezawaryjność
2. ekonomię spalania
3. wytrzymałość i wysokość zawieszenia (może się zdarzyć jazda po gruntowych drogach)

Ktoś psiał na forum że dużo jest Rollek ,a ja twierdze że Golfów jest więcej,
ale z tych 4 wybrałbym Toyotę 99 i dalej...
TTT

Golf R jest super-----very expensive :neutral:

Najlepiej samemu z Niemiec,dod.koszt.

Kupowalibyście auto zarejestrowane już w Polsce, czy sprowadzone w autokomisie??? Z początku moim typem był golf, jednak odstraszył mnie fakt częstych kradzieży i...to, że za parę lat takich golfów w Polsce będzie więcej niż psów...
carlos33
carlos33
Nowicjusz

Miejscowość: oldshammar