Clarion DXZ379RMP - instrukcja w języku POLSKIM - poszukuje.

06 Paź 2007, 21:37

Witam.

W związku z zakupem radyjka firmy Clarion model DXZ379RMP poszukuję instrukcji w języku Polskim. Szukałem na stronie Clariona ale jest tylko w angielskim . Instrukcja może być również od modelu niższego DXZ378RMP.

Bardzo proszę o pomoc.

TELKER
telker
Nowicjusz

06 Paź 2007, 22:10

Instrukcji nie mam,ale zazwyczaj większość funkcji jest opisana tak samo.Napisz,jakie masz przyciski,pokrętła.Czy do podgłasniania masz pokrętło czy przyciski?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Paź 2007, 22:18

Jedynie czego nie wiem to jak podłączyć wzmacniacz - tam jest 4 kanałowe wyjście audio - 2 pary czincz - białe i czerwone końcówki . Z tego co rozumuje to muszę wybrać jeden komplet - czyli jedna wiązke z białym i czerwonym czinczem

Pozdrawiam.
telker
Nowicjusz

08 Paź 2007, 08:53

Zalezy jaki masz wzmacniacz - dwukanałowy,czy czterokanałowy.Od tego zalezy ile tych czinczów musisz podłączyć.Jak masz dwukanałowy,to podłączasz jedną parę - biały i czerwony(prawy i lewy kanał),jak czterokanałowy,to podłączasz obie pary.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Paź 2007, 09:38

Dzieki za podpowiedzi. Radio juz zamontowałem i wszystko biega niesamowicie super. Dziś jadę po instrukcje po polsku do Media Markt tam gdzie kupowałem sprzęt - zapomnieli mi dać - tak sie tłumaczyli telefonicznie.

Pozdrawiam.
telker
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Przeziębienie lub grypa, a czas reakcji kierowcy
    Mocne przeziębienie lub grypa mogą opóźnić czas reakcji kierowcy nawet o 10%. Dodatkowo na szybkość działania w sytuacji awaryjnej mogą także negatywnie wpływać zażywane leki. "Kierowca musi zachowywać się odpowiedzialnie. ...
    Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku
    Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku Nissan zbudował największą na świecie kulę zorba, która w swoim wnętrzu chroni naturalnej wielkości Nissana Note. Ogromna, wypełniona powietrzem kula o średnicy ...