CLICA? GOLF? AUDI? co by tu wybrac.. pomozcie....... ?!?!?

30 Maj 2014, 11:24

koberone napisał(a):nie wiecie jak Celina ma z gazem? tzn przyswaja czy raczej nie brac takich modeli?

Z gazem raczej bym nie brał chyba że się znasz na instalkach...
jak bedziesz brał w wawie to masz dużo ASO i Ci sprawdzą auto albo jak coś to mogę Ci dać namiary na mechanika w samej Wawie.
Ogólnie 1zz przyjmuje LPG tylko trzeba częściej co (30-40tyś.)reg. zawory.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Lip 2014, 19:42

Zakup dokonany :D padlo jednak na celice. Przejechalem sie golfem 1.9 kumpla i nawet spoko sie tym jezdzi ale faktycznie slabo to ciagnie jak na turbodiesla a srodek to porazka nie mowiac juz o tym ze na co drugich swiatlach staje, patrze w bok i obok golf.... potem udalo mi sie posmigac czyms czego nawet nie planowalem czyli astra opc i musze stwierdzic ze tez przyjemne auto. Audi a4 stara buda? spoko.. i tylko tyle.. Pozniej pojechalem obejzec celine i stan jak i przebieg mnie rozlozyl na lopatki.. gosc mial paragony na wszystko, rocznik 2002, przebieg 140000, pierwszy wlasciciel, starszy koleżka. W sumie to byl jego trzeci samochod i glownie to stal w garazu u niego w domku. Cena 18.000 ale jest miód. Srodek auta zajebisty, wyciszenie, klimatroniki full opcja. Silnik niestety ten slabszy ale powiem ze daje rade te 143km na 1100 wagi, wiadomo ze bez szalestw i 8 sek do 100 ale i tak banan jest. pozdro i dzieki za pomoc.

Zdjęcie
koberone
Nowicjusz

Auto: honda

03 Lip 2014, 21:27

Wygląda jak dla mnie mega. Szerokiej drogi i napisz kiedyś na forum jak Ci się tym jeździ. Może jakieś zdjęcie środka?
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

03 Lip 2014, 21:48

koberone napisał(a):Zakup dokonany padlo jednak na celice. Przejechalem sie golfem 1.9 kumpla i nawet spoko sie tym jezdzi ale faktycznie slabo to ciagnie jak na turbodiesla a srodek to porazka nie mowiac juz o tym ze na co drugich swiatlach staje, patrze w bok i obok golf.... potem udalo mi sie posmigac czyms czego nawet nie planowalem czyli astra opc i musze stwierdzic ze tez przyjemne auto. Audi a4 stara buda? spoko.. i tylko tyle.. Pozniej pojechalem obejzec celine i stan jak i przebieg mnie rozlozyl na lopatki.. gosc mial paragony na wszystko, rocznik 2002, przebieg 140000, pierwszy wlasciciel, starszy koleżka. W sumie to byl jego trzeci samochod i glownie to stal w garazu u niego w domku. Cena 18.000 ale jest miód. Srodek auta zajebisty, wyciszenie, klimatroniki full opcja. Silnik niestety ten slabszy ale powiem ze daje rade te 143km na 1100 wagi, wiadomo ze bez szalestw i 8 sek do 100 ale i tak banan jest. pozdro i dzieki za pomoc.
Gratuluję :ok: Fajne autko, dbaj o nie a odwdzięczy Ci się mega funem z jazdy. Podobno Toyki to jednorazówki - jeździsz długo bezawaryjnie, a jak już się coś s..li to auto jest na szrot :D
Co do mocy, zawsze można zrobić jakiegoś moda :naughty:
Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

03 Lip 2014, 21:59

Niezły wybór kolego auto wygląda naprawdę ekstra. Daj nam więcej zdjęć jak możesz.
Gratuluję i powodzenia kolego. :ok: :ok: :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Lip 2014, 22:42

Szacunek, że pokazałeś auto. Chociaż ja bym wybrał BMW, które wcale więcej nie spali w stosunku do mocy/masy/osiągów. :)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...

03 Lip 2014, 23:14

koberone napisał(a):Silnik niestety ten slabszy ale powiem ze daje rade te 143km na 1100 wagi,

Nistety a może stety :D ponieważ mocniejszy silnik posiada szerg wad które są irytujące tylko zazwyczaj przemilczane ...
Masa autka to troszku ponad 1200kg :wink:
mike1735 napisał(a):Podobno Toyki to jednorazówki - jeździsz długo bezawaryjnie, a jak już się coś s..li to auto jest na szrot :D

Powiem szczerze tego mitu już nie słyszałem od 86r... :mrgreen:
mike1735 napisał(a):Co do mocy, zawsze można zrobić jakiegoś moda :naughty:

Jedyny mod to turbo lub kompresor ale kasowo :lol:
szybki
Moderator - Tuning

04 Lip 2014, 07:23

1właściciel chyba w kraju bo auto ma unijne tablice :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

04 Lip 2014, 12:18

W każdym micie jest trochę prawdy. Tak jak i tutaj, nie da się ukryć, że Toyota to auto przeciętnie na 15 lat... I tak jest projektowane, czy było w czasach swojej świetności. Potem wszystko się może zdarzyć, blachy gnić zaczynają, a ceny napraw wysokie. Stąd potem tak mało starych Toyot na drogach.

Podniecanie się Lexusem i wychwalanie go jako ideał też nie jest dobre, bo ma swoje wady jak każda marka. O padających manualach (jak już w ogóle jest wybór) i korozji się nie mówi. 8)
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Lip 2014, 21:02

jiGsaw napisał(a): że Toyota to auto przeciętnie na 15 lat... I tak jest projektowane, czy było w czasach swojej świetności. Potem wszystko się może zdarzyć, blachy gnić zaczynają, a ceny napraw wysokie. Stąd potem tak mało starych Toyot na drogach.

Dodaj jeszcze świstaka od sreberek :D

jiGsaw napisał(a):O padających manualach (jak już w ogóle jest wybór) i korozji się nie mówi. 8)

Nie wiem o których manualach padających mówisz ... ???
O korozji w lexusie wspominasz, tia :mrgreen: ???
szybki
Moderator - Tuning

04 Lip 2014, 23:08

Świstak od sreberek nie wpływa chyba na żywotność aut? :mrgreen:

Poczytaj na forum Lexusa.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

05 Lip 2014, 00:16

jiGsaw napisał(a):Świstak od sreberek nie wpływa chyba na żywotność aut? :mrgreen:

Toyota przez 20 lat miała w poważaniu nasze rynki i tak jak u nas królował golf tak Azja miała JDMy.
Nie wspomnę już o tym że auta wyprodukowane w JP były objęte dodatkowymi opłatami więc pamiętam jeszcze czasy pozostawionych Japońców przy granicy PL z kartką na sprzedaż i z telefonem bo opłaty przewyższały wartość zakupionego auta i to nawet nie starego.

Uwierz mi że rdza i technika nic do tego nie miały a co do tojki to dokładnie było na odwrót bo była trwała aż do tzw. zżygania z nudów właściciela. :D

jiGsaw napisał(a):Poczytaj na forum Lexusa.

No czytałem i jakoś nie znalazłem problemów manuali w lexusku. :ok:
No chyba że ktoś robił testy w połączeniu z możliwościami 2JZGTE ale przchodziła z ratunkiem seria R zresztą miałem taką z 87r. wytrzymała to co można było wycisnąć z 2jzgte (bez kucia) :) a teraz po sprzedaniu jeździ w e36 w którym siedzi 2jz a zgadnij czemu??? :D

P.S.

Mam zdjęcia swojego spalonego lexa stojącego 2rok po chmurką, jest rozłozony na czynniki pierwsze i nie widać rdzy jak chcesz mogę je wkleić...autko ma 21lat :D
szybki
Moderator - Tuning

05 Lip 2014, 09:19

Fani bmw i toyot ciężki temat żaden nie przyjmuje nic do wiadomości o minusach aut choć sami wiedza że niema ideału nie jest tak kolorowo jak piszą ...
KOLEŚ31
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1999
Auto: honda civic ek3
Silnik: 1.5
Typ: Sedan/Limuzyna

05 Lip 2014, 10:48

KOLEŚ31 napisał(a):Fani bmw i toyot ciężki temat żaden nie przyjmuje nic do wiadomości o minusach aut choć sami wiedza że niema ideału nie jest tak kolorowo jak piszą ...

Jestem fanem starych toyot i przyjmuje wszystko do wiadomości dlatego nie jestem fanem nowych toyot. :ok:
A jak słyszę że nie ma starych toyot przez rdze albo psucie się to przypomina mi się świstak i sreberka :D
szybki
Moderator - Tuning

05 Lip 2014, 13:06

Sąsiad ma Avensis I. Nówka sztuka, z salonu, polskiego, cały czas garażowana. Rdzy ani grama, 2 czy 3 stłuczki były. Awarie? Notorycznie przepalające się żarówki w tylnych światłach. Jeździ do dziś, przebiegu ok 300k. A, rocznik 97 albo 98, nie pamiętam bo jeszcze szczyl wtedy byłem :D

Ma 17 lat i nadal śmiga jak malina. Wcześniej miał Sunnego, ten faktem przeżył jedynie 20 lat ale rdza go nie zjadła (o ile się nie mylę zatarto mu silnik - po pojawieniu się tojki został wołem roboczym w miejsce 125p więc nie dbano o niego w ogóle). Ale rdzy ani grama. Te auta projektowana właśnie na maksymalną wytrzymałość. A że ich nie ma, cóż, po prostu w PL wolimy niemiecką motoryzację i tyle, Sorry, ale chyba z 50% aut na drodze to VW, Ople Audi i BMW a reszta podzielona jest na pozostałe marki.
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna