CLICA? GOLF? AUDI? co by tu wybrac.. pomozcie....... ?!?!?

29 Maj 2014, 11:30

Witam!

Od 4 lat jedzilem samochodem Honda Civic, niestety przegnila tylna os i naprawa nieoplacalna totalnie mimo ze technicznie auto smiga:/ musze zatem kupic cos nowego, kwota docelowa to max 15.000 ale serio MAX.
Zawsze chcialem kupic Toyote Celice VII 143KM bo dla mnie to piekne auto. Mam 29 lat i czuje ze to ostatni dzwonek zeby kupic cos "sportowego" bo za 4 lata kombi i fotelik dla dziecka pewnie. Tak wiec auto to ma sluzyc mi okolo 5 lat, dluzej tym jezdzic nie bede i prosze to uwglednic w ocenie.
Niestety celic jest malo, jestem z Krakowa i w malopolskim do 15000 znalazlem tylko pare, sprawdzcie co myslicie. Strasznie skape opisy jak dla mnie.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (tutaj mi wlasciciel powiedzial ze dlatego taka tansza bo babelek sie zrobil na tylnym nadkolu ale zarzeka sie ze auto nie gnije i od spodu pieknie jak i wszytkie wachacze)

Z drugiej strony mysle ze jak mam kupic trefna celice to wole juz wydac 10.000 i kupic dobrego GOLFA 4 ktorych w krk jest od zawalenia i za 10.000 kupie naprawde niezly model.

np:

Jak myslicie jakos spece? Ladowac sie w ta toyote czy olac? Jak mowilem auto na 5 lat nie dluzej..
koberone
Nowicjusz

Auto: honda

29 Maj 2014, 12:59

Jak golf 4 to nie 1,6 bo to pali a nie jeździ (12l PB na mieście) lepiej kupić już 1,8 125KM lub 1,8T 150 KM, lub jeszcze 2.0 8V 115 KM i ew. założyć LPG, celica też jest fajna ale uwaga na młodych gniewnych.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

29 Maj 2014, 13:02

wow nie wiedzialem ze golfy 1.6 tyle pala:/ slyszalem ze to najlepsza jednostka w tym aucie. 1.4 podobno za slaby troche.. a 1.9tdi? slyszalem ze dlugowieczne. gazu nie chce w to pakowac... kurde zalamales mnie z tymi 12L... grubo to celica 145KM a pali 7,8......

ps. "uwazaj na mlodych gniewnych" tzn ze zajechane sa czy jak?

ps2. poczytalem troche opinii i jednak celica, fakt dam za nia z 14000 ale to auto bezawaryjne, niewazne jaki silnik wybierzesz. Czytajac natomiast opinie o golfach to zalamuje rece. Pozatym co japoniec to japoniec, nie wiem co mnie z tym golfem powalilo:P
koberone
Nowicjusz

29 Maj 2014, 13:48

Bez przesady. Taki golf może i weźmie 10 po mieście, ale 12 to już pałowanie okrutne lub korki. Celica może z litr mniej spali...

Jak czujesz, że to Twój ostatni zew młodości to weź coś, ale faktycznie sportowego albo chociaż RWD, a nie Celice, która jest pseudosportowym wozidłem tak naprawdę nie wiadomo jakiej klasy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Maj 2014, 13:54

Szukaj lepiej jakiegoś e36 2.8 na full wypasie zamiast tej toyoty wyglądającej na sportową bądź golfa, który ani nie wygląda ani nie jedzie a pali.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

29 Maj 2014, 17:06

Nie przesadzaj kirin88 że golf nie jedzie 1,4 i 1,6 no faktycznie nie jeżdżą ale już 1,8T jak najbardziej jedzie jak po sznurku.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

29 Maj 2014, 17:51

Za póżno założyłeś temat,pare metrów od mojego domu koleś sprzedawał swoją Celice z lpg za 13800zł. Znam auto jak i właściciela i wiem że dbał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

29 Maj 2014, 20:39

kirin88 napisał(a):Szukaj lepiej jakiegoś e36 2.8

Autor wspominał, że nie chce pakować LPG. Choć osobiście nie widzę przeciwwskazań, lepiej kupić coś co daje radość z jazdy i zagazować niż jakiegoś burackiego Golfa IV. Ale za tą kwotę to już chyba można szukać E46 ?
krzysiek4000 napisał(a):jedzie jak po sznurku.

To znaczy, świetnie się prowadzi ? :o
Ode mnie Saab 9-3 Aero I generacji, znajdziesz spokojnie zadbany egzemplarz, a ciągnie to jak szatan.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

29 Maj 2014, 20:55

Geniodekt napisał(a):Ale za tą kwotę to już chyba można szukać E46 ?

Za tą kwotę można znaleźć średnie e46 albo wymuskane e36 na full wypasie z silnikiem 2.8.

krzysiek4000 napisał(a):Nie przesadzaj kirin88 że golf nie jedzie 1,4 i 1,6 no faktycznie nie jeżdżą ale już 1,8T jak najbardziej jedzie jak po sznurku.

Masz rację, 1.8t niewątpliwie dobrze przyśpiesza . Ale co do jazdy jak po sznurku... golf to golf i prowadzi się jak golf... tyle, że szybciej przyśpiesza.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

29 Maj 2014, 20:58

No co ty kirin golf nieźle się prowadzi zwłaszcza jak dobrze przyśpiesza.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2014, 09:05

Może zaszalej i kup taki motor: [link do oferty na Olx wygasł]

Chociaż nie wiem w jakim jest stanie, bo się nie znam na tym:D Ale przebieg wygląda na realny 400k:D No i to automat..
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

30 Maj 2014, 09:22

To BMW fajne ale ma aż 23 lata a za tą kasę to może kupić coś młodszego a nie takie auto i ten silnik 5.0 ubezpieczenie go zje a o utrzymaniu nie wspomnę, choć na plus jest ta instalacja LPG.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2014, 09:30

To BMW fajne ale ma aż 23 lata a za tą kasę to może kupić coś młodszego a nie takie auto i ten silnik 5.0 ubezpieczenie go zje a o utrzymaniu nie wspomnę, choć na plus jest ta instalacja LPG.

Czytaj więcej clica-golf-audi-co-by-tu-wybrac-pomozcie-vt75192.htm#postingbox#ixzz33BZoakOt

No masz rację jak patrzyłem teraz na raporty spalania 26-27l/100km w mieście (gazu):P
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

30 Maj 2014, 09:35

No właśnie to auto jest za drogie w eksploatacji jak pali prawie 30 litrów LPG na 100km to wychodzi ponad 70 zł na 100 km więc gdzie to się komu opłaca.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2014, 11:11

Dzieki za rady panowie!

Osobiscie auto ze 145cioma koniami jak Celina spokojnie mi wystarczy a silnik vvt-i gwaranryje spalanie 7-8L co jest swietnym wynikiem i o to mi chodzi. Kiedy trzeba przyspieszy dobrze, spalac nie spala i slyszalem ze nawet nie gnija jak na japonce.

Gdyby strasznie zalezalo mi na osiagach to juz chyba rozwazalbym subare sti za kilkanascie tyskow mozna kupic :)

Co do BMW to e46 jest fajne ale jesnak troche pali a e36 odpada juz na styarcie. jakby to powiedziec zeby nie urazic fanow BMW.. no nie siadaja mi te samochody jakos, zwlaszcza stere bety jak e36. Ta nowsza jest juz fajna ale przeraza mnie spalanie, no gdyby to bylo gwarantowane 10 po miescie to jeszcze bez tragedii ale pewnie bedzie z 12:/

Pozatym chce poczuc ze auto jest jednak nowsze rocznikowo, najezdzilem sie juz honda 94 i naprawde chce zobaczyc juz jakies ladniejsze wnetrze i ogolnie poczuc ten rok 2000 hehe ;P

Golfa bralbym tylko i wylacznie 1,9 TDI i to do max 11.000 bo nie uwazam zeby to auto bylo wiecej warte.

Eh marzy mi sie ta celina, chyba trzeba bedzie gdzies jechac po ogloszeniach z wawki bo u nas w krkjest malo egzemplazy.

ps. nie wiecie jak Celina ma z gazem? tzn przyswaja czy raczej nie brac takich modeli?
koberone
Nowicjusz