Clio 2 ph 2 - problem z immo HELP

24 Kwi 2007, 20:41

Witam. Posiadam Clio 2 ph2 model po fece lifingu z 2001 roku. Silnik jeśli ma to znaczenie 1.2 16V. Mój problem polega na tym iż często podczas próby rozruchu, podczas włączonej tylko stacyjki dioda immobilisera zaczyna szybko migać, lub najczęściej świeci się cały czas (powinna gasnąć). Zrobiłem kiedyś test, gdy zaczęła świecić, wyjąłem klucz, włożyłem zapasowy - efekt ten sam nie gaśnie. Może ktoś zna sposób jak to wyeliminować ? :( Za każdm razem gdy nie gaśnie dioda muszę się około 10 minut męczyć włączając wyłączając zapłon do skutku. Mam nadzieje że to nie transponder... Co myślicie na temat tego defektu ? Być może ktoś się przyczyni do usunięcia owej usterki .....

Help...

Pozdrawiam.
kanarek29
Nowicjusz

• 29 Kwi 2007, 11:54

trzeba podłączyć pod tester i dopiero można ocenić w czym problem.
    usterką może być cewka zczytująca sygnał klucza,lub sam klucz.
    w kluczu jest taka cewka która lubiła się uszkadać-standartowy problem w renówkach.
    pzdr
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
      Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...
      BMW Concept X6 2007
      BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...