Cls 3.5 vs chrysler 300 3.6

28 Wrz 2024, 12:26

Cześć. Tak jak mój nick wskazuje, jestem posiadaczem dzikiej szwedzkiej bestii (dzikiej pod względem technicznym). Powoli rozmyślam nad nowym autem i z początku miał być to chrysler 300 z piecem 3.6 pentaStar czyli od 2012 wzwyż. Na horyzoncie pojawił się jednak cls z motorem 3.5, który nie ukrywam, stylistką spędza sen z powiek, tym bardziej posiadając czarne w środku lampy. Mercedesa miałbym okazję nabyć w okolicach 40 tysięcy a chrysler to 60-80 tak więc tak różnica znacząca. Muszę jednak wziąć pod uwagę, że cls to staruszek bo z rocznika 05 a te auta nie cieszą się chyba bezawaryjnością i ekonomią tak więc trochę obawiam się kosztów bo jednak chciałbym jeździć a nie ciągle stawiać na warsztat. Za chryslerem przemawia masywna sylwetka, dobre wyposażenie i w miarę mocny silnik który można rozłożyć i złożyć w zaciszu własnego podwórka.
Chętnie posłucham rad bardziej ogarniętych osób w tym temacie :)
SAAB93
Obserwowany

• 06 Paź 2024, 10:26

Masz wybór najgorszej jednostki CLS + spora ilość wynalazków z dużymi kosztami ich naprawy i jeden z najlepszych zwykłych silników 300c z mniejszą ilością wynalazków. Musisz sam podjąć decyzję.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe

06 Paź 2024, 19:12

Dla mnie to tu nie ma nad czym się zastanawiać i wybór jest prosty, ja bym poszedł w Chryslera z silnikiem 3.6. No ale dla niektórych jak to się mówi "bez gwiazdy nie ma jazdy" raczej bym odpuścił CLSa.

Patrząc na różnice w cenie po kupnie Mercedesa może się okazać że za chwilę będzie Cię kosztował tyle co Chrysler.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Paź 2024, 06:52

Rokiko napisał(a):Patrząc na różnice w cenie po kupnie Mercedesa może się okazać że za chwilę będzie Cię kosztował tyle co Chrysler.
    V8 tak, 3.5 nie sądzę w dodatku dochodzi problem dalszej odsprzedaży, będzie ciężko, na pewno ciężej niż 300c no i pamiętaj że możesz też patrzeć na Lancia Thema to kopia praktycznie 1:1 a ceny niższe :naughty:
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Trzymaj się swojego pasa!
      Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...