Cls 3.5 vs chrysler 300 3.6

28 Wrz 2024, 13:26

Cześć. Tak jak mój nick wskazuje, jestem posiadaczem dzikiej szwedzkiej bestii (dzikiej pod względem technicznym). Powoli rozmyślam nad nowym autem i z początku miał być to chrysler 300 z piecem 3.6 pentaStar czyli od 2012 wzwyż. Na horyzoncie pojawił się jednak cls z motorem 3.5, który nie ukrywam, stylistką spędza sen z powiek, tym bardziej posiadając czarne w środku lampy. Mercedesa miałbym okazję nabyć w okolicach 40 tysięcy a chrysler to 60-80 tak więc tak różnica znacząca. Muszę jednak wziąć pod uwagę, że cls to staruszek bo z rocznika 05 a te auta nie cieszą się chyba bezawaryjnością i ekonomią tak więc trochę obawiam się kosztów bo jednak chciałbym jeździć a nie ciągle stawiać na warsztat. Za chryslerem przemawia masywna sylwetka, dobre wyposażenie i w miarę mocny silnik który można rozłożyć i złożyć w zaciszu własnego podwórka.
Chętnie posłucham rad bardziej ogarniętych osób w tym temacie :)
SAAB93
Obserwowany

• 06 Paź 2024, 11:26

Masz wybór najgorszej jednostki CLS + spora ilość wynalazków z dużymi kosztami ich naprawy i jeden z najlepszych zwykłych silników 300c z mniejszą ilością wynalazków. Musisz sam podjąć decyzję.
    szybki
    Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
    Auto: Toyota
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sport/Coupe

06 Paź 2024, 20:12

Dla mnie to tu nie ma nad czym się zastanawiać i wybór jest prosty, ja bym poszedł w Chryslera z silnikiem 3.6. No ale dla niektórych jak to się mówi "bez gwiazdy nie ma jazdy" raczej bym odpuścił CLSa.

Patrząc na różnice w cenie po kupnie Mercedesa może się okazać że za chwilę będzie Cię kosztował tyle co Chrysler.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Paź 2024, 07:52

Rokiko napisał(a):Patrząc na różnice w cenie po kupnie Mercedesa może się okazać że za chwilę będzie Cię kosztował tyle co Chrysler.
    V8 tak, 3.5 nie sądzę w dodatku dochodzi problem dalszej odsprzedaży, będzie ciężko, na pewno ciężej niż 300c no i pamiętaj że możesz też patrzeć na Lancia Thema to kopia praktycznie 1:1 a ceny niższe :naughty:
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4